Jak nanotechnologie funguje

Není to tak dávno, kdy se o nanotechnologii hovořilo pouze ve vědeckých kruzích. Ovšem díky chemickému průmyslu a jeho vyspělosti už i my můžeme využívat této inteligentní technologie v praxi a běžném životě. Otázka zní, jak nanotechnologie funguje a co nám přináší. Proces probíhá na úrovni molekul a atomů, kdy se mění jejich vlastnosti a jsou pak daleko odolnější. V praxi to vypadá tak, že když aplikujete impregnaci na bázi nanotechnologie na textil, jeho atomy díky ní dokáží dlouhodobě odpuzovat vodu a špínu. K vytvoření takového výrobku se nechali vědci inspirovat přírodou. Nejčastěji je princip nanotechnologie předváděn na lotosovém květu, který si zachovává čistý a suchý povrch navzdory prostředí, v kterém vyrůstá. Při rozboru bylo zjištěno, že povrch květu je pokryt hrbolky o velikosti nanometru. Právě tyto neviditelné hrbolky zaručují květu jeho povrchovou odolnost a zabraňují proniknutí sebemenší kapce vody. Chemickým inženýrům se podařilo tento princip přenést do lidského světa, kde pomocí impregnací, barev nebo houbiček můžeme účinně bojovat s nečistotou a usazeninami.

Nano produkty od NanoConcept

Německá firma NanoConcept se velice zodpovědně ujala výroby a distribuce produktů s nanotechnologií. Dá se říct, že patří mezi skutečné průkopníky v této oblasti. Ne vše, co se jako nano tváří, totiž skutečně vlastnosti nanotechnologie má. NanoConcept nabízí výrobky, které ošetřují materiály pomocí nano částic. Oproti tomu jiné výrobky rádoby stejného typu pracují na bázi silikonu, teflonu, oleje či akrylu, vytvoří na textilii film, který ale nemá takovou životnost a účinnost jako ochrana vytvořena nano částicemi a dalšími komponenty.

NanoConcept a využití výrobků v domácnosti

Jak již z textu vyplývá, nano produkty slouží především k údržbě různých materiálů. Nanesením impregnace na textil a kůži získají ochranu před namočením a špínou vaše oděvy, koberec, pohovka či autosedačky. Tato impregnace perfektně ochrání povrchy před nepřízní počasí, ale i před možnou nehodou v domácnosti. Už nikdy nebudete plakat nad rozlitým mlékem, vínem nebo kečupem.

NanoConcept má ve své nabídce i impregnace dřeva a kamene. Naneste impregnaci na zahradní nábytek a zdvojnásobíte jeho životnost.

Doslova kouzelně se chová fasádní barva. Její vlastnosti vytvoří samočistící fasádu, váš dům bude široko daleko nejčistší a už vás nikdy nevyvedou z míry děti hrající si se zabláceným balónem v blízkosti domu.

Hospodyňky jistě potěší odstraňovač vodního kamene nebo kouzelné čisticí houbičky. Motoristy zas tekuté stěrače a ochrana karosérie. Produktů usnadňujících nejen údržbu domácnosti má firma NanoConcept celou řadu, proto navštivte jejich stránky a vyberte si pomocníka, který je přesně pro vás.