1. Nakupujte v aukcích

Pokud máte přístup k internetu a trochu času, není nic jednoduššího – podívejte se na zboží, které se nabízí v aukcích. Jde totiž o zajímavý způsob, jak můžete výhodně nakoupit. Prodávající určí vyvolávací cenu a minimální výši příhozu. A vy? Pokud se vám daný kousek líbí, stačí, když cenu potvrdíte a v případě, že je více zájemců, dle možností přihazujete. Některé portály nabízejí i možnost koupit zboží ihned za pevnou cenu. Možná se to nezdá, ale ženy, které tento způsob vyzkoušely, si jej nemohou vynachválit! Ne nadarmo se aukcím říká adrenalinovaný sport pro ženy. Tímto způsobem můžete pořídit nové i použité zboží. Ušetříte nejen na něm, ale i na poštovném. Prodejci si totiž většinou účtují vždy jen nákladovou cenu, nikoli nadsazenou, jako například internetové obchody, kdy je mnohdy poštovné o dost dražší než objednaná věc.

Tipy Kafe.cz: Kde nakupovat?

Vyzkoušejte největší aukční portály. Např. www.aukro.cz, anebo www.mimiaukce.cz, který je velmi oblíbený nejen mezi maminkami!

Jak nenaletět?

Na aukčních portálech mohou inzerovat jen registrovaní inzerenti. Než věc koupíte podívejte se, jaké má prodejce na portálu hodnocení. Pokud jej ostatní hodnotí jako spolehlivého, který věci posílá a odpovídají popsanému stavu, nemusíte se bát nakupovat. Je-li u prodejce více negativních hodnocení, raději se mu vyhněte.

Jak platit?

Nejobvyklejší způsob je platba převodem, peníze tedy posíláte předem na účet a po jejich připsání vám prodejce věc zašle. Pokud z nějakého důvodu nemůžete převodem zaplatit, informujte se předem, zda vám bude věc zaslána na dobírku. V tomto případě ale počítejte, že se vám poštovné výrazněji zvýší.

2. Zajeďte si do Freeportu

Pokud to nemáte daleko k hranicím, zajeďte si do Free shopu. Slevy na parfémy či alkohol sice už nejsou, co bývaly, ale výhodně můžete nakoupit značkové oblečení. Ceny se pohybují o 30 až 70 % níže než v klasických obchodech! Jedná se totiž o tzv. outlet, tedy o nové zboží, ale z právě dobíhajících kolekcí.

Kafe.cz zjistilo:

Velmi oblíbeným místem k nákupům je Freeport Hatě u Znojma, první outletové centrum u nás a zároveň jedno z největších ve střední Evropě. Nakupovat zde můžete v 65 obchodech, a to zboží světových značek, např. Nike, Adidas, Puma, Diesel, Calvin Klein, Versace a mnohé další.
Více najdete na www.freeport.cz.

3. Vyzkoušejte bazárky

Velmi výhodně můžete nakoupit nové i používané zboží v internetových bazárcích. Opravdu široký výběr najdete na www.mimibazar.cz. Jedná se o obchůdky, které často provozují čerstvé maminky a nabízí zboží za výhodné ceny. Nakoupit můžete nejen oblečení pro děti, ale doslova pro celou rodinu. Pořídit však můžete i potřeby do domácnosti a mnoho dalšího.