Kelly Stanley (24) byla donedávna jen obyčejnou maminkou, která miluje svoji devítiměsíční dceru Mayu a také pravidelně cvičí jógu. Dnes o usměvavé brunetce píší světová média! Svět totiž zaujal její příběh.

Kelly vyrazila jako obvykle s rodiči a dcerkou na večeři do příjemné restaurace, když v tom začalo její miminko křičet. „Věděla jsem, co potřebuje. Měla hlad, tak jsem stáhla košili a začala kojit. Jenže najednou na nás někdo hodil ubrus," popisuje Stanley.

Byl to její tatínek, kterému její veřejné obnažování připadalo neslušné. A to mladou maminku rozlítilo do ruda. „Kéž bych mohla říct, že jsem byla slušná. Ale nebyla. Sebrala jsem se a šla jsem pryč, protože tohle gesto bylo tak ponižující."

Stanley pak niterní pocity sepsala na svůj profil na Instagramu: „Žena by nikdy neměla mít pocit, že se chová nevhodně, když na veřejnosti kojí své dítě. To není exhibicionismus! Neříkám tím přece okolí: Zírejte mi na prsa... To někdo čeká, že když mám jako maminka kojit, musím jít do auta? Nebo mám snad nechat dítě hladovět? Říká se, že my maminky máme být ohleduplné a neurážet. Ale to muži udělali z kojení něco, čím není, a proto myslím, že by právě oni měli být ohleduplní a nedělat z této činnosti něco nepatřičného. Kojení je normální a přirozená věc, proto budu krmit dceru kdykoliv a kdekoliv."

V rámci své kampaně za svobodné kojení učinila ale ještě jeden krok, a ten byl právě zásadní proto, aby její příběh obletěla svět. Sdílí totiž fotky, na kterých cvičí jógu a při krkolomných pózách nechá malou Mayu přisát k jejím ňadrům, aby se holčička mohla nakrmit.