Santorini: Po stopách Lary Croft

Fandíte krásné britské archeoložce Laře Croft, která se vydává na dobrodružné výpravy plné nebezpečí, objevování dávných tajemství a starobylých památek? Ve filmu Tomb Raider: Kolébka života se Lara Croft v podání Angeliny Jolie vydává na jeden z nejkrásnějších řeckých ostrovů Santorini.

Santorini pravděpodobně znáte nejen z tohoto filmu, ale také z katalogů cestovních kanceláří. Typické modrobílé domky, které zalévá záplava paprsků řeckého slunce, křivolaké uličky a tmavé sopečné pláže proslavily tento ostrov tak, že se stal jedním ze symbolů Řecka. Nenechte se ale zmást, Santorini dbá na to, aby si udrželo svůj romantický ráz. Nenajdete na něm proto žádné hotelové komplexy, jen menší klidné hotýlky a apartmánové domy. Ideální pro romantickou dovolenou!

TIP: Vyrazte na dovolenou na Santorini a zažijte tento rozmanitý ostrov na vlastní kůži!

Skopelos: Ostrov muzikálového hitu Mamma Mia

Díky světoznámému filmovému muzikálu Mamma Mia, ve kterém zářila Meryl Streep nebo Pierce Brosnan, se proslavily také méně známé drobné ostrůvky řeckého souostroví Sporady. Velká část filmu, včetně svatby, se odehrává na ostrově s názvem Skopelos.

Tento ostrov je vyhlášený svou okouzlující přírodou, která tvoří nádherná panoramata. Povrch ostrova je pokrytý peřinou z borových lesů, které jen na několika místech nahrazují travnaté pláně, barevné vinice nebo nádherné pláže poblíž křišťálově čistého moře. Díky tomu, že Skopelosnení tak známý jako jiné řecké ostrovy, není nikdy přelidněný a je ideálním místem pro odpočinek.

TIP: Zkuste letos dovolenou na Skopelosu. Užijete si ji v páru i s celou rodinou!

Peloponés: romantické prostředí filmu Před půlnocí

Zaujala vás trilogie filmů o vztahu Jesse a Céline, kterou natočil Richard Linklater pod názvy Před úsvitem, Před soumrakem a Před půlnocí? Právě v posledním snímku se tento americko-francouzský pár vydává zachránit své manželství na řecký poloostrov Peloponés. A nemohli si vybrat krásnější destinaci.

Peloponés je poměrně rozsáhlá hornatá oblast na jihu pevninského Řecka, které je ideálním místem pro cestovatele, kteří si chtějí užívat nejen krásného moře, ale také historických památek a nádherné přírody. Na Peloponésu se nachází spoustu památek zařazených do seznamu UNESCO, které můžete objevovat vždy, když si budete chtít odpočinout od řeckého sluníčka a pláží.

TIP: Chcete objevit všechny krásy Řecka? Zkuste poznávací nebo pobytovou dovolenou na Peloponésu!

Mykonos: Ostrov plný překvapení. I pro Agenta bez minulosti

Milujete napětí a akční film? Pak vás určitě neminula série filmů o agentu Jasonu Bourneovi. V třetím snímku z této série, který u nás byl uveden pod názvem Agent bez minulosti, se Jason Bourne vydává na cestu za hledáním vlastní identity. V samotném závěru filmu se dramatické události odehrávají na jednom z nádherných řeckých ostrovů s názvem Mykonos.

Mykonos je řeckým ostrovem, který je plný překvapení. Má spoustu neuvěřitelně krásných zálivů, rozmanitých pláží a zachovalých větrných mlýnů. Ostrov je spíš hornatý a suchý, vůbec mu to ale neubírá na kouzlu. Můžete si zde užívat jak v živých turistických centrech, tak v malých zátočinách, kde budete mít soukromí a klid pro nic nerušící odpočinek.

TIP: Lákají vás kouzelné zálivy a hornatá příroda? Zvolte dovolenou na Mykonosu.