Moravský třený beránek

Moravský třený beránek

Vyzkoušejte letos velikonoční speciality dle našeho návodu. Například tento beránek chutná znamenitě!

Co budete potřebovat:

160 g másla
4 vejce Naše BIO
300 g moučkového prosátého cukru + cukr na posypání
300 g prosáté hladké mouky
1 dl čerstvého selského mléka Naše BIO
½ sáčku do pečiva
kůra z poloviny citronu Naše BIO
máslo a hrubá mouka na vysypání formy

Příprava:

Máslo, 4 žloutky a cukr utřete do pěny. Poté přidejte mléko a mouku, do které jste zamíchali prášek do pečiva a strouhanou citronovou kůru. Na závěr zlehka vmíchejte 4 bílky vyšlehané dotuha. Těsto vlijte do formy na beránka, vymazané máslem a vysypané hrubou moukou.

Pečte 45 minut při teplotě 180 °C. Zda je těsto dostatečně tuhé, se přesvědčíte špejlí – když na ní neulpí vlhké drobečky těsta, velikonoční beránek je hotový. Upečeného, trochu prochladlého beránka vyklopte a pocukrujte.
 

Další články

čtenářů si právě čte tento článek