Může mi větrák useknout hlavu?

Nesmysl! Větráky, které používáte doma, se spíše polámou, než aby vás zranily, když je necháte běžet na nejvyšší výkon. Velké větráky používané v průmyslu mohou způsobit vážná zranění, avšak ani ten nejsilnější z nerez oceli nemá sílu na to, aby vám usekl hlavu.

Mohou silikony explodovat v letadle nebo vysoké nadmořské výšce?

Pro všechny milovnice silikonů je tu dobrá zpráva – nemohou. Jsou dostatečně flexibilní a odolné. Dokonce i testy provedené s nejrůznějšími typy implantátů tento mýtus nepotvrdily.

Může se mi něco stát, když se vymočím na elektrický ohradník?

Ano, dokonce můžete zemřít! Ovšem záleží na tom, jak daleko od ohradníku stojíte a také jaký máte sklon a proud moči. Prostatici, kteří od něj stojí dále, mají v tomto případě výhodu.

Když ohřívám sklenici vody v mikrovlnce a vytáhnu ji, může mi vybuchnout v ruce?

Ano, může! Ale záleží na tom, jakou vodu ohříváte. Čistá kapalina vám žádné problémy nezpůsobí, zato některé druhy například destilované vody mohou obsahovat příměsi, které explozi po vytažení z mikrovlnky mohou vyvolat.

Dopadne mince hozená z okraje mrakodrapu skutečně takovou silou, že je schopná zabít chodce nebo se zabořit do asfaltu?

Ovšem že ne! Mince – ať už je to koruna nebo pence, nemá takovou sílu, aby provrtala lidskou pokožku nebo chodník. Pokud vám ale spadne na hlavu, bude vás to pěkně bolet.

Může člověk přežít, pokud jej pohřbí zaživa?

Ne, tedy pokud jej rychle nevytáhnou. Pokusy ukázaly, že víc jak třicet minut nikdo pohřbený pod zemí nepřežije. Nedostatek kyslíku a velký tlak hlíny udělají své.

KAFE.cz zjistilo: Co umí a neumí Coca Cola

  • Umí Cola zabít spermie? Ne. Pokusy ukázaly, že spermiím zalitým Colou se nic nestane – jen se trochu naředí.
  • Umí Cola leštit mince? Ano. Zkuste do ní ponořit špinavou korunu a pak ji vyleštit. Rozdíl bude znát.
  • Vyleští Cola i chrom? Ano, dokonce prý lépe než řada lešticích prostředků, které jsou na to přímo určené. Na rez se ale její účinky neosvědčily.
  • Vyčistí Cola skvrny od krve? Ano a prý velice dobře. Zkuste ji místo drahého prostředku na odstraňování skvrn.

Jsou lidé, kteří mají piercing náchylnější, že do nich udeří blesk?

Ne, tedy pokud nemají kovový piercing velký jak klepadlo na dveře…

Smrdí mi nohy, pomůže mi vodka?

Ano, ale nesmíte ji aplikovat vnitřně, nýbrž jí nohy potřít. Je skutečně prokázáno, že vodka eliminuje pach z nohou a je účinnější než různé spreje a pudry. Pokud ji však raději vypijte, pach také neucítíte – ovšem jen vy a možná už nikdy. Záleží na tom, kolik si jí dáte…

Když řídím rozčílený, spotřebuji více paliva?

Ano, je to tak. Testy prokázaly, že lidé, kteří jsou odpočatí a v pohodě, spotřebují až o 50 % méně paliva než ti, kteří řídí ve stresu a jsou navíc rozčílení.