Radost vystřídal smutek
S mým manželem Ondřejem máme dceru Aničku, kterou oba moc milujeme. Chtěli jsme jí dát ještě sourozence, ale když jsem podruhé otěhotněla, o miminko jsem přišla. Po čase se mi ale podařilo znovu otěhotnět a tentokrát to vypadá, že všechno půjde bez jakýchkoliv komplikací. S Ondrou jsme byli nesmírně šťastní, dokud se ke mně postupně nezačaly postupně dostávat nejrůznější informace.

Manžel, stejně jaké spousta dalších, rád vyrazí do hospody. Chodí do ní skoro každý den, bere to jako odreagování od práce. Trochu mi to vadí, ale vždycky se vytratí maximálně na hodinu a pak je zase zpátky. Hospodu máme totiž naproti bytovce. V pátek nebo v sobotu v hospodě pochopitelně stráví celý večer a já jsem doma s malou. To mi ale taky nijak zvlášť nevadilo. Nicméně za poslední čtyři měsíce jsem s ním byla asi na dvou zábavách a mohla jsem se na vlastní oči podívat na to, co můj manžel dělá pod vlivem alkoholu.

Připomíná mi mého bývalého
V minulosti jsem byla ve vztahu, kde mě ten druhý často podváděl, a tak jsem na takové chování naprosto alergická. Možná i proto to řeším víc, než bych měla. Každopádně jsem si na obou zábavách všimla, jak se Ondřej chová k jiným ženám. Pořád jim lichotil, usmíval se a mohl na nich oči nechat. Tak, jak se choval k nim, se ke mně nechoval už několik let. Na jedné z těch akcí za mnou dokonce přišla jedna známá a začala mi vyprávět, jak to na ní Ondřej zkoušel. Chválil ji, říkal jí, jak má krásnou postavu, a když spolu mluvili, tak ji držel kolem pasu. Prostě všechno, co mě normálně nedělá.

Od té doby, kdykoliv se na něj podívám, je mi špatně. Mám podezření, že to určitě někdy neskončilo jen u slůvek a objímání a že mě jistě i podvedl. Nemůžu se toho pocitu zbavit. Když se ho na to zeptám, řekne mi, že mluvím nesmysly. Ale pro mě to nesmysl není. Nevěřím mu a nechci už s takovým člověkem být. Neumím si představit naši společnou budoucnost. Chci od něj odejít, ale na druhou stranu jsem těhotná. Jedno dítě už máme. Kam bychom šli? Je mi ze všeho velmi smutno.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.