Na statistiky a různé průzkumy hledím skepticky, málokdo jde s pravdou ven a muži rádi přehánějí, zejména pokud jde o sex.

Navíc mě ujistil, že ho stále přitahuju jako žena, i když jsem z milování nadšená asi jako pytel brambor. Tohle mi řekne - no nezabili byste ho?

Někdy mám pocit, že mě svou náruživostí záměrně mučí, aby se mě zbavil. Třeba mě chce umilovat k smrti, ale jednodušší řešení by byl přece rozvod!

K lékaři ho nedostanu, takže bych ho pro záchranu svého fyzického a duševního zdraví asi měla opustit. Žádné jiné řešení mě totiž nenapadá.

Karla

Sex, který nechce, má odmítnout!

Odpovídá PhDr. Petr Šmolka, psycholog, Poradna pro rodinu Praha 12

  • Jak se zdá, manžel Karlu „varoval“ už při svatebním obřadu: že bude vždy věrný, nikdy nebude hledat ukojení u jiné ženy, a tak to bude až do konce jejich života. Po letech svůj slib proměnil v hrozbu. Navíc tím nejhloupějším způsobem, jaký si lze jen představit.
  • Ona mu však svým přístupem zdatně sekunduje. Pro klid v rodině, aby měla pokoj, mu nakonec vždy vyhoví. Zatne zuby a své si „odpracuje“. Bezděky mu tím dává najevo, že právě tudy cesta vede. Chová se sice jako vztahový barbar, „na své“ si ale přijde.
  • Dokud Karla něco nezmění, bude mužův přístup stále stejný. Momentálně je ovšem důležité, zda cítí k sexu „jen nechuť“, která by mohla po patřičné „šetřící dietě“ časem odeznít, nebo již odpor, jemuž se nikoli neprávem říkávalo nepřekonatelný. V druhém případě už zpravidla sexuální abstinence nepomůže! V první variantě by mohla pomoci návštěva odborníků, nejlépe v manželské poradně.
  • První a zároveň nejtěžší krok bude muset Karla udělat sama. Dát manželovi jasně najevo, že už se dál nemíní jeho choutkám podřizovat. Buď jí dá čas a prostor, aby po něm mohla ještě někdy zatoužit, nebo s ním opravdu nebude. A pokud by se náhodou rozhodl domáhat plnění „manželských povinností“ násilím, pak jí nezbude jiná možnost než hledat pomoc tam, kde by ji ze zákona získat měla, tedy u policie.
  • Klidně může dodat, že ho má stále ráda a že by o něj nechtěla přijít… A pokud by dokázala situaci odlehčit, může mu navrhnout, aby převzal většinu domácích prací s tím, že když ona jemu právě u nich připadá tak sexy, třeba to bude fungovat i naopak!