Několik „paní Ratzonových“ ho při tomto sebevědomém vystoupení v izraelské televizi hladilo, česalo a krmilo; některé předvedly i jeho podobiznu, kterou si nechaly vytetovat na kůži.

„Nadsamec“ z Tel Avivu nyní pobývá za mřížemi. Ne však pro své rodinné desatero (viz box Muži se neskáče do řeči!), ale kvůli obvinění ze znásilnění a incestu. Jde prý ovšem jen o nařčení jedné zhrzené partnerky, která zbytku velké rodiny nepřeje štěstí.

Více manželek by ovšem za ideálních podmínek měli mít jen muži zdraví a zámožní, jichž na „sňatkovém trhu“ stejně nikdy není dost pro všechny.

K polygamii nakonec fakticky dochází také v těch částech světa, kde je nelegální. Jen se jí tu říká sériová monogamie, tedy několik po sobě následujících manželství. Její podmínka jsou samozřejmě rozvody, které přinášejí spoustu zmatků, ztrát, hořkosti a bolesti; především dětem.

Mít více manželek či manželů najednou je v naší části světa protizákonné (podle Marka Twaina proto, že Bůh „zakázal sloužit dvěma pánům najednou“). Vcelku ale nikomu nevadí, když spolu skupina lidí žije bez svatby, nebo když po rozvodu s mužem bydlí jeho stará i nová rodina.

Bez ohledu na předpisy a zákony si totiž život vždycky najde svou cestu…

Muži se neskáče do řeči!

V „rodině Ratzonových“ o dětech i penězích rozhoduje muž, který může své partnerky v případě neposlušnosti finančně a fyzicky trestat. Vytvořil pro ně jakési nové desatero, z něhož uvádíme pár příkladů.

  • Žádná žena se nebude hádat s jinou ani se jí nebude všetečně vyptávat.
  • Konverzace mezi ženami je povolena pouze v obývacím pokoji.
  • Žádná žena nesmí sedět nečinně, když je v domě nějaká práce.
  • Pokud se dvě ženy pohádají, muž nebude zjišťovat vinici a obě potrestá stejně.
  • Je zakázáno vyptávat se muže na jeho záměry, třeba kde a s kým bude trávit čas.
  • Je dovoleno muži nabídnout svou společnost – odmítnutí však musí být přijato bez připomínek.
  • Žádná žena nesmí muži skočit do řeči ani mluvit o věcech, které se jí netýkají.