Jeho slavnostní předání oslavenci proběhne v sobotu od 15 hodin. „Součástí předání dortu bude speciální komentované krmení, při němž se návštěvníci dozvědí řadu zajímavostí o lvím jídelníčku,“ říká ředitel Zoologické zahrady Tábor Evžen Korec.

Znovuotevřená ZOO Tábor má za sebou první úspěšný měsíc

Zoologická zahrada v Táboře má za sebou první úspěšný měsíc po svém znovuotevření. Během jednatřiceti dnů prošlo jejími branami 25 tisíc návštěvníků a počet zvířecích obyvatel se v zahradě rozšířil o krkavce velké, puštíky obecné, osm narozených divokých prasátek a další mláďata v kontaktní ZOO.

„S návštěvností během prvního měsíce provozu jsem velmi spokojen. I když jsme měli na přípravu otevření jen dva měsíce, nakonec jsme vše stihli a jsem rád, že můžeme nabídnout obyvatelům a návštěvníkům Tábora či jižních Čech velice atraktivní tip pro výlety již během těchto prázdnin. Navíc první úspěšný měsíc potvrdil, že jdeme správnou cestou,“ uvedl Evžen Korec.

Tisíce návštěvníků táborské ZOO mohly během prvního měsíce fungování vidět kromě nových přírůstků i rozšířený výběh s potůčkem pro kapybaru, upravený výběh pro lamu a koně, významně rozšířenou a upravenou kontaktní dětskou ZOO nebo zmodernizované voliéry pro sovy a krkavce.

Řadu překvapení chystá táborská ZOO i do budoucna. „Po úspěšném otevření zahrady rozhodně neusínáme na vavřínech a připravujeme další novinky. Na konec srpna například plánujeme pro děti a rodiče velkou akci na rozloučení s prázdninami. Podrobnosti si však ještě nechám pro sebe, určitě se o nich zavčas dozvíte,“ prozrazuje Evžen Korec.

Více na www.zootabor.eu