Jasný cíl

Lipenská přehrada patří právem mezi nejnavštěvovanější destinace v Čechách. Nabízí nejen skvělé podmínky ke koupání, ale i vyžití pro vodní živly, plážové povaleče, nezdolné chodce, děti i rodiče. Kousek od hranic s Rakouskem tak najdete vše, aniž byste zruinovali rodinný rozpočet.

Kemp Olšina

Kemp Olšina leží přímo na břehu lipenské přehrady. Z jedné strany se nachází soukromá pláž s pískem, těsně za ním se zvedají kopce a houstnou šumavské lesy. Olšina nabízí dostatek prostoru pro stany i karavany, je vybavena patnácti skromnými chatkami a mobilními domky. Přímo v kempu je restaurace s venkovním posezením a dostatek sportovního vyžití pro děti. Zbytek zábavy zajišťuje sám lipenský areál.

Kemp Vřesná

Nedaleko města Frymburk se nachází kemp Vřesná. Mimo sportovních aktivit, které hrají na Lipně prim, leží na strategickém místě pro výlety za historií do Českého Krumlova, do kláštera ve Vyšším Brodě nebo na hrad Rožmberk. I když je kemp menší, disponuje dostatkem prostoru až pro šedesát stanů nebo karavanů, které se staví do řady tak, aby měli všichni přístup k vodě téměř "z postele". Za zábavou a občerstvením v restauraci bude třeba vydat se za hranice kempu.

Kemp Villa Bohemia

Kemp Villa Bohemia sází na rozlehlou pláž a blízkost šumavských kopců. Tady najdete kompromis mezi klidným ubytováním (v karavanech, chatkách i stanech), možností turistiky, romantiky a nerušeného rybolovu. I když by se kemp mohl spoléhat na zázemí lipenského areálu, sám si zajišťuje dostatek aktivit - posilovna, tenisové hřiště, nohejbal, volejbal, petanque, půjčovna kol a koloběžek.

Kemp Modřín

Kemp Modřín nedaleko centra města Lipna nad Vltavou je nekonečnou přehlídkou aktivit pro děti i dospělé. Můžete vyzkoušet netradiční ubytování v mongolské jurtě nebo teepee. Koho adrenalin neláká, je k dispozici více než 360 klidných míst pro stany. Pro děti jsou připraveny prolézačky a skluzavky, akce s Lišákem Foxem, Království lesa a Hopsárium. Nebo dáte přednost elektročlunům, squashi, lanovému parku, osvětlené stezce, bowlingu a vyhlášené restauraci?

Kemp Jenišov

V blízkosti obce Horní Planá se nachází klidný kemp s dlouhou písečnou pláží. Všude kolem je hustá síť turistických stezek a cyklotras, které spojují téměř celé okolí lipenské přehrady. Kemp nabízí ubytování ve stanech a karavanech s elektrickou přípojkou, zázemí moderní restaurace a půjčovnu šlapadel. O zbytek se stará samo Lipno!

Marina Lipno Resort

Areál na břehu lipenské přehrady patří mezi to nejluxusnější, co tamní ubytování nabízí. Z více než tří stovek apartmánů s terasou a výhledem na vodní plochu i šumavské kopce si vybere každý. K dispozici je perfektní zázemí, dostatek soukromí i veškeré společenské a sportovní vybavení, které k Lipnu patří - klub Bollo, Stezka korunami stromů, Aquaworld, bobová dráha, Frisbee park, cyklostezky, wellness centrum a možnost jachtingu nebo rybolovu.