Léto je jako stvořené pro summer fling (letní flirt) nebo summer love (letní lásku). At the beach (na pláži) možná potkáte svého muscle guy (svalovce) a u evening drinks (večerní sklenička) se vám zásoba několika frází bude hodit.

Pokud alespoň trochu ovládáte angličtinu, máte vyhráno, něco ze sebe vydolujete a o to víc romatic (romantický) váš večer bude, až se budete mlčky dívat jeden druhému do očí. Občas prohodíte nějaké to cliche (klišé) jako třeba look at the stars (koukej na ty hvězdy) a pak půjdete hand in hand (ruku v ruce) na romantic walk on the beach (romantická procházka po pláži).

Mohlo by vás také zajímat: Slovíčka, bez kterých se na cestách neobejdete

Balení a komplimenty

Můžete pick up someone (sbalit někoho) téměř kdekoliv. Ať už je to on the beach (na pláži), in a bar (v baru) nebo at a local market (na místní tržnici). A když se vás zeptá, jestli fancy a drink (byste si dala skleničku), nezapomeňte se při říkání yes (ano) trochu blush (začervenat).

Nebraňte se dostávat compliments (komplimenty) about your beautiful eyes (o vašich krásných očích) s úsměvem. Nezapomeňte kompliment vrátit, ať už slovy you too (ty/vy také) nebo svému protějšku něco pochvalte. Pokud je vidět, že tráví dny at the gym (v posilovně), pochvalte mu biceps (biceps) nebo six pack (ano, tak se říká těm úžasným břišním svalům).

Romantická večeře

Při romantic candle lit dinner (romantická večeře při svíčkách) pochvalte good choice of restaurant (dobrý výběr restaurace) nebo wine (víno).

Možná na vás bude vaše druhá polovička chtít impressed (udělat dojem) a něco uvaří sám. Nezapomeňte pět chválu na his good cooking (jeho skvělé kuchařské schopnosti).

Při loučení mu nejspíš dáte good night kiss (pusu na dobrou noc). A možná nebude loučení nutné a vy u něj spend a night (strávíte noc) a dostanete breakfast in bed (snídaně do postele) nebo někam vyrazíte na brunch (něco mezi snídaní a obědem BReakfast lUNCH).

5 užitečných frází

Better safe than sorry. Raději být opatrný(á), než něčeho litovat.
Thank you, that is very kind of you.
Děkuji, to je od tebe/vás milé.
That is a great idea.
To je skvělý nápad.
I would like that.
To bych rád(a).
Do you have a protection?
Máš ochranu?

Zlatá rada lektorky Lucky:

I když vám to může připadat v dané situaci divné, nebojte se zeptat, když něčemu nebudete rozumět. Nebo rovnou vytáhněte slovník :-)

AnglickyULucky

Na další díl Léta s angličtinou se můžete těšit příští pondělí