Stylovka v centru Prahy

Symbolem této útulné restaurace jsou kola a cyklisti ve všech možných podobách. Můžete zde vidět staré nádherné elegantní bicykly, na kterých možná jezdili naši prapradědové, různé součástky a číšníky v cyklistických dresech. Originální je i zeď talířů podepsaných známými českými šampiony, kteří v Koloniálu strávili příjemné chvíle nebo přednášeli na pravidelných KOLONIÁLNÍCH besedách otevřených veřejnosti.

KOLONIAL ví, po čem cyklisté touží

V Koloniálu vědí, co všechno tělo potřebuje. Na baru máte možnost ochutnat několik druhů točeného piva a vybírat si můžete také z kvalitních vín z Moravy. K tomu zde naleznete široký výběr chuťovek, které pocházejí z domácích lokálních surovin, čemuž odpovídá zdejší „Koloniál“ tlačenka s octem a jemně sekanou cibulkou nebo delikátní kachní paštika v zavařovačce s brusinkami a tousty z bílého chleba, která vám rozjede chutě natolik, že nevíte co si dát v dalším kole. Pokud máte chuť ochutnávat, farmářské prkénko představí uzeniny od českých řezníků nebo sýry, které k pivu neodmyslitelně patří.

Tatarák, koleno a proslulé špízy

Co nesmí v takové hospodě nikdy chybět, je velký výběr masa na všechny způsoby. Specialitou podniku je jistě propečené a šťavnaté vepřové koleno se zelným salátem, křenem a hořčicí nebo vyhlášené špízy podávané z grilu přímo na šavli. Každý, kdo špíz dostane na stůl, je okamžitě terčem pozornosti. Vypadá totiž jak umělecké dílo a tak pronikavě voní. Zde si vybere i vegetarián, pro kterého je připravena variace z papriky, cukety, lilku, sušených rajčat a balkánského sýru. K zeleninové verzi zvolte bramboru s domácím tvarohem a petrželkou. Tatarák vám zase umíchají z mladých býčku, nebo z lilku či sýra.

Najeté kilometry odměňte sladkou tečkou

I milovníci sladkého si v Koloniálu přijdou na své. Takový staročeský dezert z bramborového těsta: Čápi v perníku se skořicí, švestkami a kysanou smetanou vás vrátí do doby, kdy naši předkové zřejmě poprvé objevovali krásu cyklistiky a obdivovali naši dědinu právě z cyklistického sedla. Právě takové vzpomínky ve vás touží Koloniál rozdmýchat skrze svou výbornou kuchyni.

Mrkněte na www.kolonialpub.cz