Letištěm provozované restaurace - samoobslužná restaurace Praha a klasická restaurace s obsluhou The Globe

Na co se můžete těšit? Mají nové menu, zvýšili podíl domácí výroby v oblasti sendvičů a baget, rozšířili nabídku nealkoholických nápojů, zlepšili navigaci (nově navigace na „Food Court“). V restauraci Praha vznikl dětský koutek, kde se mohou zabavit nejmenší cestující.

Letiště propojilo nabídku restaurací s dalšími službami, které nabízí: např. při využití parkování v krytém parkovacím domě PC COMFORT dostane cestující voucher na jedno hlavní jídlo zdarma.

V současné době restaurace Praha nabízí nejlevnější možnost teplého občerstvení na letišti – ceny začínají na 81 Kč za hlavní jídlo, kávu zakoupíte za 45 Kč a vodu za 24 Kč. Cena piva v letištních restauracích začíná již na 45 Kč. Restaurace The Globe je zase dobrou volbou pro zastánce klasických restaurací. Za příznivou cenu začínající na 125 Kč zde vaří vynikající šéfkuchař Stanislav Malý, který působil v několika renomovaných pražských restauracích, včetně jedné ověnčené michelinskou hvězdou.

Dvě nové kavárny SO! Coffee

Útulné prostředí, které je speciálně navrženo pro potřeby a pohodlí cestujících. Příjemná křesla, uvolněná atmosféra, vše pro navození klidu a pohody před samotnou cestou na dovolenou či služební cestu. V kavárně SO! COFFEE si může zákazník vybrat z široké škály kvalitní kávy, například oblíbené Cappuccino s šablonou letadla, které je připraveno z nejžádanější zemité kávové směsi Lavazza, která je lahodná svou čokoládovou chutí.

Vybraná zrnka kávy Arabica pocházejí z Jižní a Střední Ameriky a jsou doplněna zrnky kávy z asijské Robusty pocházející z oblasti Indonésie. Lahodnou kávu vám připraví personál na ručně vyráběném espresso kávovaru La Marzocco přímo z italské Florencie. Občerstvení zahrnuje čerstvě plněné bagety a saláty vlastní výroby FRESH & GOOD, nabídku dortů a sladkého rozpečeného pečiva, které provoní celou kavárnu. V nabídce jsou i fresh džusy, ledové čaje a ovocné smoothies. Kavárny SO! COFFEE najdete v Terminálu 2 v prstu C v přízemí a v 1. patře.

Dvě nové restaurace Rancheros

Mexická restaurace Rancheros představuje novodobou formu zdravého fastfoodu. Menu připravené Kuchařem roku 2011 Ondřejem Landou se od klasických fastfoodů odlišuje především čerstvostí surovin odmítající smažení a fritování, původními mexickými recepturami a možností upravit si jídlo na míru, a to za přijatelné ceny rychlého občerstvení. Restaurace Rancheros tak nabízí řadu pokrmů od jemných, vhodných i pro děti, až po typicky pikantní speciality pro milovníky jalapeno papriček. Mexická kuchyně byla navíc v listopadu 2010 zapsaná na seznam nehmotných památek lidstva UNESCO a je považovaná za jednu z nejzdravějších na světě. Nové provozovny naleznete na začátku prstu B v neveřejné části Terminálu 1 a v neveřejné části Terminálu 2.

Nová kavárna Costa Coffee byla otevřena v průběhu června ve veřejné části Terminálu 1 a nahradila stávající málo známý kavárenský projekt.
Nový stánek PAUL bude otevřen v neveřejné části Terminálu 1 uprostřed prstu B. Pekařství Paul nabízí čerstvé produkty za dostupné ceny (garantuje jednu nabídku sendviče a nápoje do 99 Kč).

Zlevnění u stávajících nájemců – kromě uvedení nových značek Letiště Praha vítá rozhodnutí skupiny Lagardere Travel Retail, která provozuje většinu restaurací na letišti, o zlevnění některých nejčastěji objednávaných produktů. Za cenu sníženou až o 40 % si tak můžete v restauracích Pilsner Urquell Original Restaurant dopřát pivo Pilsner Urquell, perlivou i neperlivou vodu, kávu, čaj nebo další sycené nápoje. Lagardere Travel Retail také garantuje nabídku alespoň jednoho sendviče za cenu 99 Kč, přičemž dochází k náhradě průmyslově balených sendvičů za denně čerstvé sendviče.



Potřebujete dojet na letiště svým vozem? Novinkou je, že od června můžete parkovat v prostorách letiště za příznivé ceny. Letiště pro cestující připravilo 6 parkovacích domů. Podle nového názvu parkovacího domu poznáte, které je vhodné zrovna pro vás. Ceny parkování jsou již od 50 Kč.

• PC COMFORT (dříve Parking C) – nejlepší volba pro krátkodobé parkování (50 Kč/h), komfort a doplňkové služby
• PB ECONOMY (dříve Parking B) – nejlepší volba pro krátkodobé parkování u Terminálu 2 (50 Kč/h)
• PD HOLIDAY (dříve Parking D) – určený pro delší parkování při cestě na dovolenou
• PA SMART (dříve Parking A) – nejvýhodnější nabídka pro dlouhodobé parkování u Terminálu 2
• P1 EXPRESS a P2 EXPRESS (dříve P1 a P2) – stání určené k naložení a vyložení s 15 minutami/hodinu zdarma

Plánujete leteckou zahraniční cestu? Koukněte na web: www.menimeletiste.cz, kde naleznete aktuální akční slevy a nabídky.

Krásný pobyt na letišti před odletem přeje vaše redakce, která vše vyzkoušela.