První festivalový víkend provázely nejen tisíce LEGO fanoušků, ala také první ze zajímavých hostů - Dirk Denoyelle. Dirk Denoyelle patří mezi 12 lidí na světě, kteří mají označení LCP (LEGO Certified Professional) a jsou profesionálními LEGO staviteli. Během uplynulého víkendu představil nejen své úžasné LEGO modely, ale také tipy a triky na stavění pro malé i velké LEGO fanoušky.

Asi vás překvapím, ale pro mě kostičky LEGO nejsou ani tak hračka nebo stavební materiál. Vnímám je jako médium, prostřednictvím kterého mohu vyjádřit opravdu cokoliv,“ řekl nám během prvního festivalového víkendu Dirk Denoyelle. Jeho pozvánku si můžete prohlédnout zde.

LEGO KidsFest potrvá až do 28. 6. 2015. Otevřeno je ve všední dny od 10 do 19 hodin. Během víkendu se brány otevírají již v 9 hod. a otevřeno zůstává do 19 hod.

Skupina LEGO je soukromá rodinná společnost se sídlem v dánském Billundu. Byla založena v roce 1932 a dnes je jedním z největších světových výrobců hraček. Společnost si klade za cíl rozvíjet představivost a kreativní schopnosti dětí. Výrobky LEGO se prodávají ve 130 zemích světa. Další informace naleznete na www.LEGO.cz.