Jako břídil se projevil mladík, jenž se v centru Pardubic vydal do směnárny s jasným záměrem: coby ozbrojený lupič donutí pokladní vydat nemalý obnos.

Možná nešel poprvé, neboť nedlouho předtím byla stejná směnárna přepadena také neznámým mladým mužem. Tehdy ale kořist činila 100 000 Kč. „Došlo k tomu ve stejnou dobu před čtrnácti dny,“ popisuje nprap. Eva Maturová, tisková mluvčí pardubických policistů. „Existuje podezření, že jde o stejnou osobu. Ale protože pachatel měl kuklu a čepici, jistotu kriminalisté zatím nemají.“

„Šlo o kradené kolo, které kriminalisté po převzetí vrátili původnímu majiteli,“ říká Eva Maturová. „Pachatel bicykl odcizil před návštěvou směnárny.“ Nedaleko místa, kde mladík nechal kolo, našli policisté ještě části převleku a červenou bundu, jíž se také raději zbavil.

Zatímco si ve směnárně počínal amatérsky a peníze nevymámil, později postupoval opatrně. V den, kdy se o loupež pokusil, probíhalo v Pardubicích hokejové utkání play-off Pardubice-Zlín, lupiče mohlo zahlédnout více lidí.

Není vyloučeno, že ho inspirovalo přepadení směnárny, které jeho „akci“ předcházelo. I když se na první pohled může zdát až jako úsměvná, je třeba si uvědomit, že šlo o pohrůžku násilí a trestný čin loupeže. Pachateli může být vyměřen trest odnětí svobody od dvou do 10 let! A to i když obsluze za přepážkou nezkřivil jediný vlásek.

Podívejte se na video, jak si nešikovný lupič z Jižní Karolíny, nasazuje kuklu:

Zdroj: Youtube