Jde to

Rekonstrukce je strašákem většiny lidí. Pojí se s ní spousta práce a plánování, ale hlavně finanční náročnost. Koupelna patří k těm nejnákladnějším v celém bytě. Je potřeba vyměnit sanitární techniku, obklady i vanu a sprchový kout. A tak stále ještě existují byty, kde jsou stěny obložené bakelitem a sololitovými deskami a umyvadlo v rámci úspory prostoru ční nad vanou. Kreativní maminka Rebecca Andrews z Austrálie ale dokázala, že i s minimem peněz může koupelna projít velkou proměnou.

Po ruce

Maminka dvou dětí neměla nikdy peněz nazbyt, a tak musela hledat řešení, které nezruinovalo její rozpočet. Na omšelou a zastaralou koupelnu bez barev se ale už nemohla dál dívat a přišla na způsob, jak ji proměnit v oázu klidu a na první pohled designovou záležitost. A to vše za pouhých 710 dolarů, což odpovídá 14 tisícům korun.

Na přeměnu použila dlaždice, směs skleněných oblázků z přírodního kamene a zářivě zbarvených kamenů. Každý večer trávila v koupelně se špachtlí v ruce a lepila na vanu jeden střípek za druhým a vytvářela originální obrazce. Zatímco na stěny polepila výhradně černou barvou a co nejhladšími kamínky, na vanu použila modrou, šedou, červenou a krémovou barvu. Stačilo přetřít pryskyřicí, aby se vytvořila hladká plocha, a bylo hotovo!

Něco navíc

Sám obklad ale nestačil, potřebovala doplňky. Vzala za vděk květinami, které do koupelny přinesly zajímavý barevný akcent a trošku života. Soška plameňáka sice s ničím neladí, ale dodává místnosti punc luxusu.

Na povedenou proměnu a pro špetku inspirace nahlédněte do galerie.