Koláč pro každou příležitost

Každá příležitost si žádá své, každý také máme jiné chutě. Někdo rád mlsá sladké, jiný nepohrdne slanou chutí.

Jablečný koláč s mascarpone

Co budete potřebovat:

250 g Galbani Mascarpone
250 g mouky
150 g cukru
4 vejce
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
3 jablka
máslo na vymazání

Postup:

Utřete žloutky s cukrem. Dřevěnou měchačkou přidejte mascarpone a míchejte, dokud se s nimi mascarpone zcela nespojí. Až bude směs krémová a hladká, přidejte prosetou mouku s kypřicím práškem a dále opatrně míchejte dřevěnou měchačkou. Jablka oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky, pečlivě vmíchejte do směsi.

Na závěr přelijte do koláčové formy vymazané máslem a vysypané moukou. Vložte do předehřáté trouby a pečte hodinu při 180 °C.

Další články

čtenářů si právě čte tento článek