Ať už zařizujete novou kuchyň či vybavujete ložnici, prvotním krokem vždy bývá naplánovat si, jaký nábytek chcete v místnosti mít. Pak je potřeba rozmyslet, jestli jsou vaše požadavky realizovatelné. Je vůbec takové řešení vhodné pro vaše potřeby? Máte na tolik nábytku dost místa? Dnes je zdarma ke stažení spousta počítačových programů, v nichž si můžete navrhnout rozmístění nábytku, a pokud si s počítačem příliš nerozumíte, vystačí vám i papír. Vše pečlivě proměřte a zakreslete.

Nechte si poradit netradiční řešení

Máte-li doma hodně prostoru, fantazii se meze nekladou, jen je důležité místnost nepřeplnit. Do velkého obývacího pokoje se hodí velkolepé sedací soupravy, do prostorné kuchyně zase linka s ostrůvkem. Ale co dělat, když doma příliš místa nemáte? V takovém případě je nasnadě obrátit se na odborníky, kteří vědí, jak se vypořádat se zařizováním malých místností.

Nemusíte platit tisíce bytovému designérovi, protože užitečné rady, tipy a triky lze získat i na internetu. Odborníci na bydlení se shromažďují na portálu InHaus.cz, kde radí lidem s nejrůznějšími otázkami ohledně zařízení interiéru a zahrady. Inspiraci tady najde opravdu každý.

Nejvíce uvidíte na fotkách

Kolikrát se vám stalo, že jste viděli fotografie vkusně zařízených místností a přáli si, aby váš domov vypadal taky takhle krásně? Napodobit fotku zvládnete bez pomoci odborníka, jestliže se vám povede sehnat podobné kousky. A v tom právě spočívá největší kámen úrazu – vypátrat nábytek, jenž vidíte na obrázku, bývá těžký úkol. Ne však na InHaus.cz.

V časopise o bydlení InHaus.cz najdete fotogalerie kuchyní, obývacích pokojů, jídelen, balkónů, vinných sklepů a dalších prvků souvisejících s bydlením. Pokud si je rozkliknete, okamžitě se dozvíte, odkud nábytek na fotce pochází, budete odkázáni přímo do e-shopu, kde ho lze koupit. Fotografie může na portál nahrávat kdokoliv od čtenářů přes obchody až po bytové designéry a architekty. U většiny fotek vidíte, kdo je nahrál, protože truhlářství či e-shopy se rády pochlubí, takže není těžké domluvit si zhotovení něčeho podobného pro váš domov. Není nutné procházet desítky obchodů a trávit hodiny hledáním podobného puntíkovaného křesla, které jste viděli na nějakém obrázku.

Odborník poradí řešení na míru

Ne vždy je možné u vás doma přesně kopírovat něco, co jste viděli na fotkách. Někdy to nedovolují prostorové, jindy finanční požadavky. Možná už také máte místnost skoro zařízenou a chybí vám dořešit jen nějakou maličkost, s níž si nevíte rady. V takovém případě je možné zapojit se do diskuze na InHaus.cz, položit dotaz a počkat si na odpověď od bytového designéra. Dost možná v diskuzních tématech najdete, co vás zajímá, protože už se to někdy řešilo. Nebojte se položit sebehloupější dotaz a nejlépe přidejte i fotografie, ať si lze lépe představit, v čem spočívá váš problém.

Přestože je portál InHaus.cz časopisem o bydlení, zajímavé články tvoří jen jeho malou část. Celý je postavený spíš na fotografiích, pomocí nichž se dopátráte konkrétních produktů. Důležitou roli zde hrají rovněž odborníci, kteří se čtenářům skutečně věnují a poskytují jim hodnotné rady. Jestliže předěláváte byt či vybavujete nový dům, určitě se tady najde i něco pro vás. Kromě hezkého nábytku zde vypátráte i tipy na doplňky do domácnosti, jako jsou hodiny, kuchyňské váhy, ručníky, stolní lampy - prostě a jednoduše do každé místnosti něco.