Znovu

Kayla vždy toužila po dětech a synovi Noahovi chtěla pořídit sourozence. S manželem hned následující měsíc oznamovali radostnou novinku. S pozitivním výsledkem testu šla Kayla ke své gynekoložce na vyšetření, ta ale objevila zárodky dva. Kayla hned zavolala svého muže, který čekal před ordinací. Byli nadšení. Dokonce později zjistili, že čekají dvě holčičky, po kterých tak moc toužili.

Bez naděje

Kayla byla doma s Noahem, když zjistila, že její moč má narůžovělý odstín. Zpanikařila a zavolala své porodní asistentce. Ta ji okamžitě poslala do nemocnice, aby se vyloučil zánět močového měchýře. Po několika vyšetřeních ale bylo jasné, že je zle. Dostavily se první kontrakce a dvojčátka se hrnula na svět. Vyplašená Kayla u sebe měla manžela i své nejbližší, ale nedokázala se uklidnit. Byla těsně za polovinou těhotenství a bála se, že děti nepřežijí. Její temné myšlenky potvrdila zdravotní sestra, která s ní mluvila chladně a zcela bez emocí. "Zemřou, na nic se neupínejte. Nemá to smysl." Nedostala ani léky na bolest a nechtěli kontaktovat specializovanou kliniku, kde mají s předčasnými porody zkušenosti. Čtyři dny ležela v beznaději a bojovala s lékaři, aby dali dětem šanci.

Boj

Nakonec lékaře uprosila, aby ji převezli jinam. Čekalo ji ale zklamání. Naštěstí se našel jeden doktor, který už nedokázal trápení Kayly dál snášet a svolil k porodu. Plodová voda ženě praskla už čtyři dny zpátky, ale jako zázrakem se děloha znovu uzavřela a děti vyšly ven i s vodou. Dodnes je záhadou, jak se tam znovu vytvořila.

Holčičky byly malinké a prošpikované hadičkami, které zajišťovaly životní funkce. Obě měly těsně pod 400 gramů a vešly se do dlaně. Jako zázrakem se je podařilo zachránit a dnes slaví jeden rok. Na první pohled by nikdo nepoznal, že se narodily předčasně, už po pár měsících dohnaly své vrstevníky. Luna je v pořádku, jen Ema má problémy s dýcháním. Už má za sebou ale několik operací a všechno je na dobré cestě.

Dnes Kayla podporuje organizace, které se zajímají o předčasně narozené děti a příliš úzkostlivé matky. Celá rodina se objevila na billboardech, v televizi i v letáčcích o nedonošencích. Jsou důkazem toho, že se nemusí vždy jednat o předem odpískaný boj.