Co o vás prozradí káva v práci

Kávu pije v práci téměř každý... Jistě, existuje celá řada druhů – například caffé latte nebo macchiato. Nejčastěji se ale v zaměstnání podle výzkumů pije turek, presso a instatní káva či capuccino.

Černá káva s lógrem

Osoby, které preferují klasického „turka“, jsou spíše konzervativnější. Nedají na novinky, zůstávají u osvědčených zvyklostí. To platí i v práci – jedná se o lidi bez velké kreativity, aniž by si to ale byli ochotní přiznat. Nedají se zlákat pozlátkem směšných prémií nebo laciných pochval, velmi dobře vědí, čeho chtějí dosáhnout a za jakou cenu.

Espresso

Tenhle druh kávy mají v oblibě vedoucí pracovníci – prostě šéfové! Zčásti je to dané tím, že mají málo času, takže rychlovka v podobě pressa jim přijde vhod. Zpravidla jsou velmi pracovití, skvěle zvládají stres, ale bývají také velmi arogantní. Život si užívají plnými doušky – na večírku to dokáží pořádně rozjet.

Instantní káva, capuccino

Ten, kdo pije instantní kávu nebo capuccino, je velmi oblíbenou osobností. Je zábavný a rád se směje, kolegům nikdy neodmítne podat pomocnou ruku, dokáže přispět rozumnou radou... Nesnáší snoby a umí jim to dát nepříjemně najevo. Navzdory své nesporné pracovní oblibě však nejsou pijáci instantní kávy a capuccina po kariérní stránce příliš úspěšní – pohoda a kolegialita je pro ně víc než pozlátko úspěchu.

Co o vás poví pizza k obědu

Svačiny z domova, jídlo z domova v krabičce, pizza nebo čína – to jsou nejčastější druhy stravování, které v zaměstnání preferujeme, když si neuděláme čas na klasický teplý oběd v restauraci. Pokud máte v oblibě pizzu, vyberte si z naší nabídky. Řekneme vám, co to o vás vypovídá podle studie amerického psychologa Alana Hirsche.

Margherita – tomato a sýr

Máte radostnou povahu a jste ideální partner nejen pro život, ale i do zaměstnání. Přesně rozlišíte podstatné od nepodstatného a neděláte vědu z maličkostí.

Capricciosa – tomato, sýr, šunka, rajčata, ančovičky, olivy

Jste velmi spolehlivá kolegyně. Všechny svěřené úkoly splníte na výbornou, a tak nemáte problémy ani se šéfem, ani se spolupracovníky. Jste nepostradatelná.

Pizza Peperoni – tomato, sýr, šunka, feferonky

Pro vás nemáme dobrou zprávu – podle psychologa Alana Hirsche jste lehce ovlivnitelná, nerozhodná a neumíte si práci zorganizovat. Vlastní vinu svádíte na jiné.

Quattro Stagioni – variace tomato, sýr, šunka, salám, žampióny, slanina apod.

Jste extravagantní osobnost, která je ráda středem pozornosti. Kolegové se dělí na dva tábory – první vás miluje a druhý neví, co si o vás myslet.

Havaj – tomato, sýr, ananas, šunka, olivy

Podle psychologa Alana Hirsche jste agresivní jedinec fixovaný pouze na vlastní úspěch. Jdete přes mrtvoly, abyste dosáhla úspěchu. A neohlížíte se na nikoho.