Co budete potřebovat:

240 g sušenek (2 balení cereální Ovesné sušenky s máslem a mlékem REJ Víte co jíte), 20 g cukru, 80 g másla, 250 g měkkého tvarohu, 250 g hnědého cukru, 2 vejce, 160 g kondenzovaného mléka, 2 lžičky skořice, 2 lžíce solamylu, špetka muškátového oříšku, asi 500 g jablek na pyré, lístečky meduňky a mandlové lupínky na ozdobení.

Postup:

Sušenky nastrouhejte a důkladně smíchejte s cukrem a změklým máslem. Hmotu natlačte na dno dortové formy a pečte v předehřáté troubě při 175 °C přibližně 10 minut. Jablka oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte doměkka. Nechte vychladnout a rozmixujte na pyré.

Tvaroh a hnědý cukr utřete do hladké pěny, do ní přidejte vejce, karamelizované mléko a jablečné pyré. Nakonec vmíchejte skořici, solamyl a strouhaný muškátový oříšek. Krém rozetřete na sušenkový korpus a pečte při teplotě 160 °C zhruba 50 minut.

Před podáváním dort ozdobte - například po obvodu posypejte na suché pánvi opraženými mandlovými lupínky. Případně dozdobte meduňkou.

Dobrou chuť!