Inspirace na víkend: paprikové kuře a masové proužky s bazalkovými nudlemi

Máme pro vás dva zajímavé, a přesto velmi snadné recepty. Vyzkoušejte je, připravte rodině a věřte, že budete všichni spokojeni.

Smažené paprikové kuře s krémovým okurkovým salátem

Na 4 porce:
• 1 vykostěné mladé kuře (asi 1 kg, nakrájené na malé kousky, stažené z kůže)
• 4 čajové lžičky lahůdkové papriky Kotányi
• 1 lžíce petrželky
• mouka, vejce a strouhanka na obalování
• máslo, špek či olej na smažení
• plátky citrónu na ozdobení
• citrónová šťáva
• sůl

Na krémový okurkový salát:
• 1 okurka, oloupaná, nakrájená na plátky
• 1 malý nasekaný stroužek česneku
• 2 lžíce octa (příp. octa s estragonem)
• 2 lžíce dýňového oleje
• 1 lžíce kysané smetany
• mletý bílý pepř
• 1 špetka moučkového cukru
• 1 špetka soli

Postup:
Okurku osolte, nechte asi 10 minut odstát. Slijte přebytečnou šťávu, přidejte zbývající koření, krátce promíchejte, přidejte dýňový olej, nechte marinovat asi 10 minut a zalijte kysanou smetanou.

Kousky kuřete marinujte s paprikou a citrónovou šťávou (pokud možno přes noc). Osolte, obalte v mouce, vajíčku a strouhance a pomalu opečte na směsi másla a špeku. Nechte pečlivě okapat na papírovém ručníku, naaranžujte na talíře, ozdobte citrónovými plátky a podávejte s okurkovým salátem.

Další články

čtenářů si právě čte tento článek