Proč tolik záleží na kvalitním batohu

Jen s opravdu kvalitním batohem můžete předcházet nepříjemným obtížím a bolestem zad vašich dětí. Z lékařské studie uveřejněné v časopise Archives of Disease in Childhood totiž vyplývá, že děti ve svých aktovkách nosí až 30 % své vlastní váhy, ačkoliv ze strany lékařů přichází varování, že by to nemělo být více jak 10 – 12 %!
Taková zátěž v kombinaci s nevyhovujícím batohem, který nerovnoměrně zatěžuje záda, způsobuje dětem zdravotní potíže, jako jsou bolesti zad, skolióza páteře či bolesti hlavy a krční páteře. Tyto problémy mohou přetrvat až do dospělosti a vyvinout se v nepříjemné nemoci pohybového aparátu. Vyplývá to z údajů Státního zdravotního ústavu.

Co by měl ideální batoh splňovat

Požadavky na skutečně kvalitní školní batohy přitom nejsou nijak přemrštěné. Důležité je, aby batoh svou hmotnost správně rozložil na zádech školáka. K tomu napomáhají vyztužená anatomicky tvarovaná záda, pevné a dostatečně široké popruhy s polstrováním a nízká hmotnost samotného batohu. Přesně takové nabízí i přední výrobce batohů v České republice společnost Topgal.

Vzhled a snadná použitelnost jsou důležité

Děti samotné výhody skvělé konstrukce batohu tolik neocení, ale rozhodně si všimnou, jak batoh vypadá a zda se jim bude líbit. Vzhled je i pro malé děti velmi důležitý a pokud je to jen trochu možné, měli byste jim dát možnost, aby si vybraly samy. Například kolekce Chilli je vytvořena speciálně pro malé děti a je plná veselých a hravých motivů. Respektuje dětské potřeby a přání, ale zároveň jim a jejich zádům poskytuje maximální komfort a bezpečí. A zdraví je přeci to nejcennější, co vy a vaše děti máte!