Halloweenské menu: Dýňové kari se zázvorem

Halloweenské menu: Dýňové kari se zázvorem

Stromy se nám venku pěkně vybarvují a dýňová sezona je v plném proudu, proto jsem toho využila i já a připravila jsem pro vás skvělý podzimní recept. Dýňové kari vás zahřeje v chladných dnech také díky jemně štiplavému zázvoru. Nezapomeňte také využít to, že si venku příroda hraje s barvami, a vyzdobte si podzimně také váš stůl – všechno bude hned veselejší! Recept připravila food blogerka: „Cooking with Šůša“.

Co budete potřebovat:

1 malou dýni – Hokkaidó
1 menší baklažán
1 cibuli
3 stroužky česneku
1 plechovku krájených rajčat
kousek čerstvého zázvoru, asi 4 cm
1 plechovku kokosového mléka
1 lžíce arašídového másla
2 lžičky kari koření
šťavu z půlky limetky
hrst neosolených arašídů
olivový olej
čerstvý šalvěj
sůl, koření

Příloha: jasmínová rýže

Postup:

Hokkaidó rozřežeme na půlku, vydlabeme dužinu. Nakrájíme na menší kousky, naskládáme na pekáč. Pokapeme olivovým olejem a navrch dáme lístky šalvěje, posypeme hrubozrnnou solí a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut. Když je dýně upečená, dáme ji do mixéru a rozmixujeme ji i se šalvějí na hladké pyré.

V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, česnek a zázvor a restujeme 3 minuty. Přidáme na kostky nakrájený baklažán a restujeme ještě dalších 5 minut. Poté do směsi přimícháme nakrájená loupaná rajčata, kokosové mléko, dýňové pyré, arašídové máslo a karí. Všechny ingredience pořádně promícháme a pod pokličkou necháme vařit asi 15 minut. Do kari nakonec vmícháme arašídy a dochutíme limetkovou šťávou, solí a kořením. Podáváme s jasmínovou rýží.

Další zajímavé recepty najdete na blog.kitchenaid.cz.                                      
 

Další články

čtenářů si právě čte tento článek