Grilování a pivo jde skvěle dohromady!

Grilovací sezona je v plném proudu, a tak je čas na radu sládků z Pivovaru Velké Popovice. Jak spojit chuť grilovaných pokrmů a poctivého piva?

Z portfolia značky Velkopopovický Kozel se ke grilování nejvíce hodí Velkopopovický Kozel 11. V pokrmech, připravovaných na grilu, lze najít kromě charakteristické chuti a aroma také karamelové, uzené nebo nakouřené tóny. Plnější chuť piva nádherně doplní jídlo, kombinace tří druhů sladů podpoří jeho specifickou chuť a jemná hořkost zakončí celkový zážitek. Aby bylo grilování opravdovou zábavou, sládci z Pivovaru Velké Popovice přinášejí tři osvědčené recepty, které jsou ve spojení s Velkopopovickým Kozlem 11 zárukou báječně stráveného dne při zahradním grilování.

Camembert zapečený v listovém těstě

Ingredience:

3 ks camembertu á 125 g
1 balení listového těsta
1-2 vaječné žloutky na potření těsta
pečicí papír

Ingredience na náplň:

0,1 l světlého piva Velkopopovický Kozel 11
18 ks žampionů
4 lžíce přepuštěného másla
4 menší šalotky
1 lžička nasekaného tymiánu a rozmarýnu
100 g vlašských ořechů
sůl
pepř

Příprava náplně:

V pánvi rozpustíme 3 lžíce másla, přidáme najemno nakrájenou šalotku a necháme zesklovatět. Šalotku vyndáme z pánve. Zvýšíme teplotu a přidáme zbývající máslo. Na něm orestujeme žampiony, které předtím očistíme kartáčkem a nakrájíme na plátky. Když jsou opečené, přidáme do pánve bylinky. Přilijeme pivo a přidáme restovanou cibulku, přivedeme k varu a přebytečnou tekutinu odvaříme do husté konzistence. Odstavíme z tepla a dáme zachladit. Na druhé pánvi orestujeme nadrobno nasekané ořechy a přidáme je k žampionům. Podle chuti osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem.

Příprava:

Z listového těsta vyválíme plát a nakrájíme na velikost zhruba 15 x 15 cm, pokud máme větší průměr sýra, uděláme tyto plátky větší. Jde o to, aby se camembert dobře zabalil a těsto drželo tvar. Vychlazený camembert vodorovně prořízneme ostrým nožem na půlku.

Doprostřed vykrojeného těsta položíme kolečko sýra. Lžící přeneseme na sýr směs hub a ořechů tak, aby byl celý pokrytý. Listové těsto potřeme rozšlehaným žloutkem. Sýr do těsta zabalíme jako do šátku, cípy spojíme na vrcholu a stiskneme. Takto zpracujeme všechen sýr a náplň.

Takto připravené sýry vyskládáme na plech pokrytý pečicím papírem. Položíme na gril rozpálený na 150 - 170 °C a grilujeme metodou nepřímého žáru 12 až 15 minut.

Další články

čtenářů si právě čte tento článek