Smrt

Počet lidí, kteří se každý rok stanou oběťmi dopravních nehod, stále přibývá. I přes snahy výrobců aut o co nejchytřejší vozy s intuitivním ovládáním, lidský faktor se ošálit nedá. Tesla v čele s vizionářem Elonem Muskem už několikrát narazila, když se pokusila o automobil, kde by nebylo třeba řidiče. Testovací jízdy skončily dopravní nehodou a naprostým fiaskem. O mnoho lépe na tom není ani letecká doprava, kde se nehody kupí nebezpečně rychle. Hůř o to, že oběti nehod ve vzduchu přibývají po stovkách.

Za minulý rok zemřelo na českých silnících neuvěřitelných 565 osob a přes dva a půl tisíce jich bylo těžce zraněno. Za rok 2019 se budeme pohybovat v podobných číslech.

Robin Williams

Někdy se ale člověk rozhodne ukončit svůj život sám. Tomu lze jen těžko zabránit a pravé důvody se většinou dozvíme až z dopisu na rozloučenou, který po sobě spousta sebevrahů zanechá, aby ulevili svému svědomí a pomohli pozůstalým ztrátu blízkého překonat. Taková rozhodnutí jsou stále častější i mezi celebritami. Odchod Robina Williamse zasáhl celý svět.

Chicagský rodák a držitel Zlatého glóbu, Grammy, ceny Emmy i Oscara za úspěšný film Dobrý Will Hunting neustál problémy s alkoholem a drogami, holdoval kokainu a bojoval s depresemi. Trojnásobný otec a manžel Robin Williams ztvárnil desítky komických rolí. Pepek námořník, Cadillac se slevou, Dobré ráno, Vietname, Doktor Flastr, Kněz je poděs nebo Jumanji patří mezi příjemné komedie. Kdyby mu nebyla v roce 2013 jen na základě třesu rukou, úzkostí a nespavosti chybně diagnostikována Parkinsonova choroba, mohl by podstoupit léčbu na demenci s Lewyho tělísky. Neúspěšné pokusy o zmírnění projevů špatné diagnózy zhoršily jeho deprese a k sebevraždě už byl jen krůček. Vášnivý cyklista a ohromný fanoušek deskových her ukončil svůj život oběšením 11. srpna 2014.

V bohaté galerii najdete fotografie, ze kterých mrazí.