V obývacím pokoji hraje prim sedací souprava

Jednou z ústředních místností celého interiéru bytu i rodinného domu je bezesporu obývací pokoj. Právě tady odpočíváme a trávíme velkou porci času. Kam si ostatně pozvete návštěvu? No přece do obývacího pokoje! V tom momentu se vlastně stává i vaší vizitkou. Jak jej tedy ladit? Především podle sedací soupravy. Tu lze dnes vybírat ze spousty variací. Tvarově jsou nejoblíbenější standardní prostorové sedačky doplněné o taburety a křesla. Pokud máte raději větší komplex nábytku určeného pro sezení, nebojte se vsadit ani na soupravu do písmene U, jež se dá rozložit a vytvoří velkou plochu v případě, když se návštěva zdrží do pozdních večerních hodin. Do malých obýváků jsou optimální rohové modely do písmene L. Barevně jsou v poslední době velmi oblíbené černobílé kombinace. Jinak není od věci ladit soupravu do odstínu konferenčního stolku a obývací stěny. U té je vhodnější volit minimalistické pojetí. Doby velkých prosklených vitrín už dávno pominuly.

Intimní atmosféra ložnice

U ložnice myslete na to, že sem nechodíte jenom spát. Relaxovat lze v různých podobách a interiér této místnosti by tomu měl odpovídat. Zapomeňte na syté pastelové barvy, které hodně poutají pozornost. Naopak se vyplatí volit spíše mnohem jemnější odstíny, jež se vyznačují spíše abstraktním pojetím prostoru. Pokud navíc vyberete ještě nějakou zajímavou tapetu či nálepku na zeď, není co řešit. Hlavně se zaměřte na krásnou bytelnou postel, jež dokáže nabídnout dostatečný komfort. Stále moderní jsou masivní postele s čely nebo bez nich. Vybaveny musí být lamelovými rošty. Jejich přítomnost si ohlídejte, jelikož jen díky nim dokážou matrace efektivně dýchat a nevytváří se plísně a jiné houbovité mikroorganismy, jež vedou ke vzniku chorob. Matrací je na výběr dostatek. Asi nejoblíbenější jsou variace vyrobené z paměťové pěny, případně taštičkové a jiné matrace.

Koupelna nemusí být wellness centrem

Mnozí lidé si myslí, že v koupelně musí mít nezbytně vířivou vanu a sprchový kout vybavený hudebním přehrávačem a spoustou trysek. Tento luxus přece není nezbytný. Bohatě vám postačí elegantní klasická nebo rohová vana. Jestli bude, anebo nebude mít masážní trysky, je už pouze na vás. U sprchového kouta se soustřeďte hlavně na jeho tvar. Podlahu si nechte vyspárovat do kanálku. Sprchové vaničky nevypadají moc vzhledně a jejich údržba také není optimální. Hodně oblíbené jsou dnes i podomítkové baterie. Před jejich realizací si zjistěte průtok vody. Je-li slabý, pak vám sprcha příliš nepoteče.

Kuchyně jako prostor pro kuchaře i stolování

V současnosti je velkým trendem propojování kuchyně a jídelny. Dívat se na někoho při vaření a poté jíst je rozhodně zajímavým zážitkem. U kuchyně si dejte pozor především na její tvar. Moc hezké jsou rohové variace. Neméně zajímavé je rozvržení prostoru kuchyně s ostrůvkem. Z materiálů se při realizaci kuchyňské linky a okolí prosazují nejvíce masiv a lamino. Jako doplňky slouží skvěle sklo, granitové dřezy nebo klasické či kamenné obložení.

S financováním pomůže i nebankovní úvěr

Nevyšla vám hypotéka a potřebujete další, byť i minimální finanční injekci? Anebo uvažujete pouze o krátkodobé nebankovní půjčce? Ať už je vaše situace jakákoli, v současnosti není až tak problém peníze získat. Jenom je třeba vědět, jak na nebankovní půjčky. Hlavním pravidlem je znát veškeré detaily o případném úvěru. Na počátku uvidíte, kolik přeplatíte, a jak dlouho budete peníze poskytovateli vracet. Při takovýchto transparentních podmínkách si pohodlně rozmyslíte, jestli se vám daná půjčka vyplatí, či nikoliv.

Zdroj: asisteam.cz