Dýňovou polévku dělá každý. Našimi DÝŇOVÝMI DEZERTY všem vyrazíte dech!

Ano, dýňová polévka je již tradiční podzimním jídlem. Ovšem, nedá se jíst věčně, že? Až budete mít chuť na něco speciálního, zkuste dýňové dezerty podle našich receptů. Jsou vynikající!

Sladký dýňový koláč

Co budete potřebovat: 370 g hladké mouky, 140 g vychlazeného másla, 3 lžíce vody, 1 lžíce cukru, špetku soli, hrst fazolí na vysypání; na náplň: 1 menší dýni, 175 g cukru, 180 ml smetany ke šlehání, 55 g meruňkového džemu, 3 vejce, 2 lžíce hnědého cukru, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 2 lžičky mleté skořice, špetku mletého zázvoru, špetku soli

Postup:

1. V míse smícháme mouku, cukr a sůl. Přidáme máslo a vznikne drobenka. Do ní přidáme vodu a promícháme. Pokud je těsto suché, přilijeme ještě vodu. Těsto vytvarujeme do bochánku, zabalíme do fólie a vložíme alespoň na hodinu do lednice. Před dalším použitím pak těsto necháme dojít do pokojové teploty.

2. Vymazanou a vysypanou koláčovou formu vyložíme těstem a vložíme na 15 minut do mrazáku.

3. Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu s těstem vyložíme pečicím papírem, zatížíme fazolemi, aby se těsto nezvedlo při pečení, vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout a vyjmeme fazole. Pak korpus vložíme znovu do trouby a pečeme dalších 15 minut. Po upečení necháme úplně vychladnout a teplotu v troubě snižíme na 150 °C.

4. Dýni očistíme, nakrájíme na menší kousky, v hrnci rozvaříme a poté rozmixujeme. V míse smícháme oba cukry, škrob, skořici, zázvor a sůl. Přimícháme vychladlé pyré, obě smetany a vejce. Těsto ve formě potřeme marmeládou a vlijeme do něj dýňovou náplň. Koláč znovu vložíme do trouby a pečeme asi 1 hodinu.

5. Po upečení necháme koláč úplně zchladnout a podáváme jej dobře vychlazený.

Nepřehlédněte


Příběh o lásce, zdraví a penězích

I největší optimisté mohou mít v životě smůlu. O tom svědčí příběh 30leté Zuzky, maminky dvou dětí, která musí po manželově úrazu čelit nepříjemné…

čtenářů si právě čte tento článek