Dvoubarevné koláče: Nebojte se jich, jsou snadné na přípravu a hlavně vynikající!

Připravili jsme pro vás hned pět receptů na koláče, jejichž spojovacím prvkem je vzhled. Víkend je na přípravu a hlavně konzumaci koláčů ideální, tak neváhejte a pusťte se do díla.

Dvoubarevný koláč s meruňkami

Co budete potřebovat:
500 g meruněk (čerstvých nebo mražených, případně okapaných z kompotu)

Tmavé těsto:
250 g hladké mouky
250 g hrubé mouky
2,5 dl kefíru
2 dl oleje
100 g cukru
2 vejce
3 lžíce kakaa
1 sáček vanilinového cukru
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
špetka soli

Tvarohové těsto:
500 g měkkého tvarohu
2 dl mléka
100 g cukru
2 vejce
1 sáček vanilkového pudinku v prášku
1 sáček vanilinového cukru
špetka soli

Postup:

Na tmavé těsto smícháme obě mouky se solí, práškem do pečiva a oběma druhy cukru. Do kefíru zamícháme kakao a přidáme ho k mouce. Vmícháme vejce a olej a těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení.

Na tvarohové těsto smícháme tvaroh s vejci, oběma druhy cukru, solí a pudinkovým práškem rozmíchaným v mléce. Těsto nalijeme na tmavé těsto na plechu a několika tahy vidličkou vyrobíme mramorování z obou těst.

Na povrch koláče rozložíme půlky meruněk, koláč vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 40 minut. Hotový koláč nakrájíme na čtverečky a vystačí asi na 10 – 12 porcí.

 

 

Líbí se vám Kafe.cz? Čtete rádi naše články? Přidejte se k nám i na Facebooku!

 

 

 

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Akční letáky