Fimo hmota

Polymerová modelovací hmota svou konzistencí připomíná dobře známou plastelínu. Stačí krátce promnout v dlani, změkne a je připravená úpravám. Výhodou je, že se jednotlivé barvy dají míchat a vytvářet nepřeberné množství odstínů. Hotový výrobek stačí dát na 30 minut do trouby a prohřát na 110 stupňů. Díky tomu ji mají v oblibě děti, dospělí i uznávaní výtvarníci a tvoří z ní originální šperky, figurky a dekorace.

Vyšší úroveň představuje hmota FIMO Air, která tvrdne na vzduchu.

Originální

Vezměte do dlaně žlutou hmotu a obalte jí celé vajíčko, vyrobte zobáček, naznačte očka a křídla a roztomilé kuřátko je na světě během pár minut. Stejně snadná je výroba prasátka.

Na výrobu oveček smotejte z vaty drobné kuličky nebo sesbírejte dřevěné hoblinky. Ty nalepujte na vajíčko a fixou dokreslete čumák a očka.

Včelku vyrobíte jednoduše. Pomocí žluté a černé tempery nakreslete na vajíčku barevné pruhy, dokreslete obličej a připevněte z pevného papíru vystřižená křídla.

Vajíčko stačí obarvit zelenou barvou a nahoru nalepit kvítek z fimo hmoty nebo papíru a pokreslit drobnými čárkami. Roztomilé kaktusy zasaďte do květináčů.

Favorit

Dnešní děti se bez motivu jednorožců neobejdou. Vyberte bílá vajíčka a fixou na ně nakreslete oči. Ze třpytivého proužku papíru srolujte malý kornoutek a přilepte nahoru. Přidejte papírové kvítky nebo nastříhané třepení z vánočního stromečku místo hřívy.

Více inspirace najdete v galerii.