Silná vůle

Operace srdce s sebou nese spoustu rizik. Leží-li na lůžku čerstvý novorozenec, mají před sebou lékaři doslova mravenčí práci. Tělo může zareagovat neúměrně nebo odlišně od dospělého jedince. Max má za sebou takových zákroků už několik. A i když prognózy lékařů nevěstí nic dobrého, i s tělíčkem "prošpipkovaným" hadičkami a kanylami a životem stráveným po nemocnicích se stále usmívá.

Srdeční záležitost

Po porodu opadnou ty největší a nejabsurdnější obavy prvorodiček a druhé těhotenství si většinou užívají. Americký pár tolik štěstí neměl a po úplně zdravé dceři se osud vyřádil na synovi a do vínku mu připravil velké zdravotní problémy. I když se diagnózu dozvěděli dost brzy na to, aby se mohli rozhodnout, jestli se chtějí upsat životu s dítětem závislým na pomoci, nedokázali se vysněného syna vzdát. Po porodu ale přišlo nepříjemné vystřízlivění. Službu vypovídající srdíčko dělalo od první minuty neplechu a ve třech měsících měl za sebou malý Max tři velké operace s nejistým výsledkem. Aby nebylo komplikací málo, přidala se agresivní infekce.

Ve frontě

Všechny lékařské zákroky a pokusy snáší malý rošťák velice dobře a netrpí vedlejšími účinky. Přesto nikdo nedokáže s jistotou říct, kudy povede jeho cesta. V nejbližších dnech mu bude při další operaci vloženo do těla "provizorní srdce". Jeho vlastní už není schopné žádné akce a Maxovo tělo je pro něj ohromná zátěž. A bude se dál čekat na to, které by mu zůstalo mnoho let. Hledání ideálního dárce je ale běh na dlouhou trať, obzvlášť u miminek.

Další etapa

První část transplantace se blíží, ale pro rodinu to znamená dělení. Zatímco otec musí zůstat na místě, pracovat, finančně zajišťovat rodinu a chod domu, matka s dcerou a nemocným synem se odeberou za lepšími odborníky. I když se rodina na čas odloučí, příběh Maxe je hodně stmeluje. Jejich život se velkou měrou točí i kolem peněz, které mizí závratnou rychlostí. Pojišťovny dávají od zdánlivě beznadějných případů ruce pryč a pokladnu střeží ještě bedlivěji. Rodina je tak částečně závislá na pomoci lidí, kterým není osud malého srdcerváče lhostejný.