„Nikdo mě nemá rád,“ napsala v dopise na rozloučenou 14letá Jindřiška z Domažlic a na okraji města U Tří vrb se oběsila. K neštěstí došlo začátkem letošního října.

„Potvrdilo se, že se jednalo skutečně o sebevraždu, nebylo zjištěno cizí zavinění,“ řekla nám kpt. Zdeňka Vogeltanzová z ředitelství Police ČR v Domažlicích.

Letošní sebevraždy za hranicemi

? Šikana byla důvodem, proč se 10letá Jasmine McClainová z USA před pár dny oběsila doma v ložnici. Spolužáci se jí ve škole smáli nejen kvůli oblečení. Terorizovali dívenku svými komentáři i na Facebooku. Jasminina matka nic netušila, věděla jen, že má doma usměvavou milou holčičku… ? V září se v britském Walesu stala tragédie v rodině Williamsových. Nejdřív muž postřelil svou manželku v jejím kadeřnictví, protože požádala o rozvod, pak se oběsil v lese. O několik dnů později se na stejném místě oběsil jejich 16letý syn Jack. ? Dvě 15leté studentky z dobře situovaných rodin z Petrohradě vyskočily koncem října z okna v 10. patře. Velké kamarádky Karina a Veronika se tak rozhodly řešit svou nešťastnou lásku. Nechaly dopisy na rozloučenou, kde se omluvily svým rodinám za bolest, kterou jim způsobí. ? Tři německé dívky (16, 18, 19) v Dolním Sasku spáchaly společně sebevraždu. Postavily stan v lese, zakryly ho plachtou, utěsnily izolační folií a pak se uvnitř otrávily oxidem uhelnatým ze zapáleného jednorázového grilu. Trojice, která nechala dopisy na rozloučenou, se zřejmě seznámila přes internet. ? Kvůli nadváze se trefovali spolužáci do dvou 14letých dívek z americké Minnesoty. Údajně se kvůli šikaně spolužáků bály jíst na veřejnosti a byly de facto vyloučeny z kolektivu. Stěžovaly si na svou situaci na Facebooku, ale asi je nikdo nepodpořil. Dívenky spolu v dubnu spáchaly sebevraždu.