I pohoštění na dětskou party nebo v rámci rodinné oslavy může být zdravé a ani jeho příprava neznamená nic komplikovaného. Stačí popustit uzdu fantazii a začít kouzlit i z běžných „zdravých“ potravin.

Ovoce a zelenina

Většinou děti „nebaví“ kousat do celého ovoce nebo zeleniny – preferují je nakrájené na kousky nebo do formy křupavých tyčinek. Toho můžeme využít i při přípravě občerstvení na dětskou party a nakrájet ovoce na kousky nebo na kolečka a připravit z nich jednohubky.

Tip KAFE.cz: Obličejový talíř

Tímto speciálním talířem všechny malé hosty zaručeně rozesmějete. A záleží jen na vás, jakou podobu obličeje vykouzlíte. Originálním způsobem tak můžete hostům servírovat zeleninu, těstoviny, párky, či ovoce. Fantazii se zkrátka meze nekladou!
Cena: 273 Kč (TohleChci.cz)

Pomazánky

Nejen k oslavám neodmyslitelně patří pečivo namazané nejrůznějšími pomazánkami. Možné je vyrobit zdravější pomazánku například z tvarohu nebo měkkého sýra (lučina, žervé), s trochou kvalitního margarínu nebo majonézy. Jinou variantou základu jsou nastrouhané tvrdé sýry či vařené a rozmixované luštěniny. Ty se pak ochutí dle vlastní fantazie a chuti dětí – troškou hořčice nebo rajského protlaku, mixovanou zeleninou, zeleným kořením atp.

Zákusky

K oslavám neodmyslitelně patří zákusky. A protože děti sladké milují, bylo by velice těžké je o ně připravit. Je ale dobré i v tomto případě sáhnout po zdravější variantě a vyhnout se vydatnými dortům s máslovým krémem a bohatým šlehačkovým zdobením. Daleko vhodnější jsou například piškotové koláče s ovocem a želé. Dezerty z kvalitní čokolády, nebo již uváděné ovocné saláty a fondue. Výrobě zákusků s krémem se ale s největší pravděpodobností občas nevyhneme. Je ale dobré nesáhnout při jejich výrobě po másle, ale zvolit kvalitní margarín určený na pečení (např. Hera nebo Rama Creme Bonjour kostka). Stejně tak můžeme při zdobení ovocného poháru sáhnout například po rostlinné smetaně (nikoli ve spreji).

Tip KAFE.cz: Zoufalá míchátka nápojů

Tak s touto vychytávkou na své party určitě uspějete. Každý si bude chtít dát nápoj, protože takováto míchátka určitě ještě nikdy neviděl. Vypadají totiž tak, jakoby ze sklenice čouhala ruka utopence! V balení najdete pět kousků, ale deset rukou. Jsou totiž z obou stran!
Cena: 255 Kč (TohleChci.cz)

Barevné pitíčko

Ani při slavnostnější události není vhodné zapomenout na pitný režim dětí, nicméně řada rodičů plní sny svých dětí tak, že jim nakupuje spoustu přeslazených barevných limonád s bublinkami nebo oblíbené dětské šampaňské. Zajímavou a zdravější variantou jsou například 100% ovocné džusy, dřeně a fresh džusy, které je možné míchat vyrábět originální a chutné „drinky“. Děti si budou připadat jako v baru, když jim sklenice s nápojem nastrojíme. Do skleniček naaranžujeme papírové deštníčky, na okraj zapíchneme rozříznutý plátek pomeranče, samozřejmostí jsou ohýbací brčka (slámky) na pití.