Při pročítání textů, které jsme pro vás nashromáždili, budete mít asi pocit, že se ten, kdo toto praktikuje, musel naprosto zbláznit. Ale jedná se o tradice, které vycházejí z života a historie daných společností, a v jiných kulturách je nikdo takto nevnímá. Jim přijdou normální. Podívejte se tedy s námi, co jsou nejděsivější tradice z různých koutů světa.

Amputace článků prstů

V indonéské části ostrova Papua, žije kmen Doni, v němž se udržuje skutečně krutá tradice. Ženám jsou při ní amputovány články prstů na rukách. Když ženě zemře někdo z rodiny, tak na znamení vnitřního smutku, který prožívá, přichází o část prstů, aby pocítila kromě vnitřní duševní i vnější fyzickou bolest. Důvodem pro toto násilí je fakt, že místní věří, že tímto bolestivým aktem žena uklidní duši zemřelého. Prst se nejprve zaškrtí, aby se znecitlivil, poté je odříznut a rána je spálena, aby nekrvácela a uzavřela se.

Uctívání medvědů

Lidé z kmene Ainu žijící v Japonsku a Rusku věří, že medvědi jsou bohové kráčející mezi lidmi. Ovšem jejich uctívání spočívá v tom, že musí být obětováni. Pokud totiž tito lidé obětují medvěda, tak věří, že lidstvo bude požehnáno. Pokud najdou medvědici v hibernaci, nejprve obětují ji, její mláďata dva roky krmí, aby i je poté mohli ceremoniálně zabít. Při obřadu vypijí jejich krev, sní jejich maso a vycpanou hlavu s lebkou si napíchnou na kopí, aby mohla být posléze uctívána.

Kanibalismus

Ačkoliv je kanibalismus ve světě ilegálním, tak stále najdete na Zemi místa, kde k němu dochází. Lidé z kmenů Korowai a Kombai žijící u řeky Brazza na Nové Guineji v indonéské Papuy jsou jím proslulí. Jedí mozky čarodějů, protože věří, že tak zažehnají jejich kletbu. Ovšem čarodějem se může stát kdokoliv, o němž si myslí, že kletbu vyslovil. Stejně tak i lidé z amazonského kmene Yanomami pojídají mrtvé. Tentokrát jde ale o jejich blízké, kterým po smrti nejprve vysají kosti, poté je spálí a zkonzumují jejich prach. Věří, že to zažene nemoci a přivede je to do ráje.

Život s mrtvými

Lidé z kmene Toraja v Indonésii mají pro nás poněkud morbidní tradici. Každý rok totiž exhumují na čas těla svých milovaných blízkých a týká se to všech jejich milovaných zemřelých. Po vyjmutí z rakve je omyjí a obléknou do nových šatů, aby s nimi mohli žít ve svých domovech. Předtím je ale ještě nesou městem při speciální ceremonii. Rakve, z nichž jsou těla vyzdvižena, jsou pečlivě vyčištěny, aby se po celém několikadenním obřadu do nich mohli mrtví vrátit.

Chůze po rozžhaveném uhlí

Chození po žhavých uhlících je stále tradicí, která se provádí ve mnoha koutech světa. Důvodů pro toto nebezpečné zahrávání s popáleninami je mnoho. Například se tím podle pověr zabraňuje přírodním katastrofám. Jedním u důvodů je i zjištění průběhu porodu dosud nenarozených potomků. Manžel tak nese svou vyvolenou přes žhavé uhlíky až k prahu jejich domu, aby se zjistilo, jak bude mít žena jednoduchý porod.

Zlatá kobra

Každý rok se 13 tisíc vojáků z Thajska, Singapuru, Japonska, Indonésie, Jižní Koreje a Malajsie sejde v Thajsku, aby při 11 denním kurzu vyzkoušeli, kam až mohou sahat jejich hranice. Jedná se o kemp nazývaný Zlatá kobra, při němž se vojáci učí přežít v divočině. Součástí jsou i extrémní cvičení, během nichž musí vojáci zabít kobru a vypít její krev, nebo ukousnout kuřeti hlavu pouze svými zuby a sníst škorpiona.

Dělení jazyka

Ve starověké asijské tradici, která se však stále dodržuje, byly náctiletým dívkám rozřezávány jazyky. Dívky si při obřadu oblékly překrásné šaty, položily se na záda a obyvatelé vesnice jim nařízli špičku jazyka. Důvodem pro tento krutý počin bylo zajištění šťastného manželství, až samozřejmě přijde jejich šas na vdavky. Dívky po něm často dostaly do jazyka infekci a bojovaly o holý život.

Házení dětí

V jižní Indii ve státě Karnataka se praktikuje pro děti opravdu traumatizující rituál. Při výroční ceremonii se tam hází batolata z 9 metrů vysoké zdi chrámu. Zúčastněným dětem i jejich rodinám to má přinést štěstí, zdraví a prosperitu. Praxe probíhá jak mezi hinduisty, tak mezi muslimy. Duchovní při ní křičící dítě shodí mezi jeho příbuzné, aby ho zachytili do připravené plachty. Dav po zachycení jásá a poté vrátí plačícího drobečka jeho matce. Ačkoliv byla tradice v roce 2011 zakázána, opět se praktikuje.

Krvavá fiesta

Toto je jedna z nejhrůznějších tradic, která stále ještě ve světě probíhá, a odehrává se v Evropě - ve Španělsku a Portugalsku. Jsou při ní krvavě napadáni a mučeni býci. Muži na koních zvířata bodají oštěpy, kopími a noži a polévají je rozžhaveným voskem, až je umoří k smrti. Ročně tak zemře odhadem 10 až 20 tisíc zvířat. Ke krvavé kratochvíli dochází i v Brazílii a Mexiku.

Exorcismus

Vymítání je v současnosti součástí obřadů mnoha světových náboženství a má za cíl z lidí, označených za posedlé, vyhnat ďábla nebo jiné zlé síly. Lidé totiž věří, že démoni dokáží posednout člověka a ovládnout jeho tělo, a kněží je pak musí pomocí této tradice z oběti vyhnat. V křesťanství se k tomu využívá svěcená voda, kříže a čtení posvátných textů. Přičemž se vymítání opakuje až do té doby, než ďábel odejde.