Čtyři recepty na vynikající nepečené bonbony, které jsou skvělé nejen o Vánocích!

Jsou rychlé vděčné a v lednici vydrží. Zkuste si vyrobit bonbony a pošmourné listopadové dny budou hned veselejší.

Čokoládovo-kokosové bonbonky

Co budete potřebovat:

200 g hořké čokolády
150 g bílé čokolády
130 g smetany
50 g másla
30 g strouhaného kokosu
2 lžíce kokosového likéru
20 g strouhaného kokosu na posypání

Postup:

Připravíme si menší formičky ve tvaru polokoulí a necháme je dobře vychladit. Mezitím hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.

Nalijeme ji do vnitřků vychlazených formiček, necháme ji malou chvíli zatuhnout na stěnách formiček a pak zbylou čokoládu vylijeme (můžeme ji použít na jiné cukroví).

Formičky opět uložíme v chladu a necháme čokoládu na stěnách formiček důkladně vychladit a ztuhnout. Pak vzniklé čokoládové košíčky opatrně vyklopíme z formiček.

Smetanu svaříme v hrnci se silným dnem.

Přidáme kokosový likér, bílou čokoládu rozlámanou na kousky a máslo a vše mícháme tak dlouho, až se čokoláda s máslem rozpustí a vznikne hladká hmota. Na závěr přidáme jemně nastrouhaný kokos, dobře promícháme a hmotu necháme v chladničce částečně vychladit.

Čokoládové košíčky naplníme připravenou kokosovou hmotou a bonbonky nakonec posypeme kokosem.

Další články

čtenářů si právě čte tento článek