Jsou rychlé vděčné a v lednici vydrží. Zkuste si vyrobit bonbony a pošmourné listopadové dny budou hned veselejší.
Čokoládovo-kokosové bonbonky
Co budete potřebovat:
200 g hořké čokolády
150 g bílé čokolády
130 g smetany
50 g másla
30 g strouhaného kokosu
2 lžíce kokosového likéru
20 g strouhaného kokosu na posypání
Postup:
Připravíme si menší formičky ve tvaru polokoulí a necháme je dobře vychladit. Mezitím hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.
Nalijeme ji do vnitřků vychlazených formiček, necháme ji malou chvíli zatuhnout na stěnách formiček a pak zbylou čokoládu vylijeme (můžeme ji použít na jiné cukroví).
Formičky opět uložíme v chladu a necháme čokoládu na stěnách formiček důkladně vychladit a ztuhnout. Pak vzniklé čokoládové košíčky opatrně vyklopíme z formiček.
Smetanu svaříme v hrnci se silným dnem.
Přidáme kokosový likér, bílou čokoládu rozlámanou na kousky a máslo a vše mícháme tak dlouho, až se čokoláda s máslem rozpustí a vznikne hladká hmota. Na závěr přidáme jemně nastrouhaný kokos, dobře promícháme a hmotu necháme v chladničce částečně vychladit.
Čokoládové košíčky naplníme připravenou kokosovou hmotou a bonbonky nakonec posypeme kokosem.