Čtyři recepty na tradiční i netradiční JAHODOVÉ KNEDLÍKY, které zvládne úplně každý!

Nastala doba voňavých a sladkých jahod! Až vás už nebude bavit si je dělat jen s cukrem a mlékem, zkuste některých z našich receptů na jahodové knedlíky. Garantujeme vám, že budou chutnat celé rodině!

Tvarohové knedlíky s jahodami

Co budete potřebovat:

2,5 dl smetany ke šlehání
20 jahod
150 g měkkého tvarohu
120 g polohrubé mouky
100 g sušenkových drobečků
80 g moučkového cukru
1 vejce
1 lžička solamylu
špetka kypřicího prášku do pečiva
mouka na vál

Postup:

Mouku promícháme se solamylem, práškem do pečiva a vše prosijeme do mísy. Přidáme vejce rozšlehané s tvarohem. Ze surovin vypracujeme vláčné těsto, které necháme v chladu 20 minut odpočinout.

Stranou si odložíme 12 mražených jahod. Ostatní necháme v sítu povolit a rozmačkáme je s cukrem. Na pomoučeném vále prohněteme těsto, vytvoříme z něho váleček, který rozkrájíme na 12 stejných kousků. Do každého vtiskneme odloženou jahodu a v pomoučených dlaních připravíme kulaté knedlíčky. Vaříme je ve vroucí mírně osolené vodě přibližně 7-8 minut.

Středně ušlehanou šlehačku promícháme s rozmačkanými jahodami. Knedlíky rozdělíme na talíře přelijeme je jahodovou směsí. Ihned podáváme.   

 

Další články

čtenářů si právě čte tento článek