Čočka třikrát jinak

To, že bychom měli pravidelně konzumovat luštěniny, všichni víme. Umíme ale například čočku připravovat i jinak než jen klasicky na kyselo?

Čočkový salát s jablkem

Suroviny pro 4 porce: 150 g velkozrnné čočky Lagris, 1 větší červené jablko, 1 jarní cibulka, 100 g uzené šunky, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce kysané smetany, 1 lžíce kremžské hořčice, šťáva z půlky citrónu, špetka cukru, špetka soli, čerstvě drcený pepř.

Příprava: Čočku na 2 hodiny namočíme a pak uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme a necháme vychladnout. Šunku nakrájíme na tenké nudličky a dáme do mísy. Jablko nakrájíme i se slupkou na malé kostičky cca 4 x 4 mm a přidáme k šunce. Zastříkneme citrónovou šťávou a dobře promícháme. Přidáme čočku a nasekanou jarní cibulku. Vše promícháme s majonézou, kysanou smetanou a kremžskou hořčicí a dochutíme solí, pepřem a cukrem. Necháme alespoň hodinu odležet a podáváme.

Servírování: Čočkový salát můžeme podávat na listu čerstvého salátu.

Nepřehlédněte


čtenářů si právě čte tento článek


Svatba vás vyjde pořádně draho!

Svatba vás vyjde pořádně draho!

Pokud plánujete velkou svatbu se spoustou hostů, připravte se na to, že nebudete omdlévat jen před vyslovením svého „ano“, ale také při podpisu účtu…