Menu malého předškoláka v první školní den obsahovalo: lososa opečeného na sezamových semínkách, rýžová srdíčka, avokádo se žlutou paprikou, hořkou čokoládu obalenou v kokosovém cukru, chuťovky s rostlinným proteinem, mini salát s kozím sýrem a bio jahody. Jenny Mollen fotografii svačiny hrdě sdílela na Instagramu jako inspiraci pro jiné maminky. Takřka okamžitě se pod ní objevily rýpavé komentáře s dohady, kolik z této superzdravé nálože čtyřleté dítě asi sní...

"Je mi jedno, kolik toho sní. Je to spíš o tom, aby mu bylo zdravé jídlo předkládáno pravidelně," napsala pod fotografii Jenny.

Abychom se jí trochu zastali, je pravda, že v amerických školách a školkách nebývají jídelny jako u nás, děti si s sebou zpravidla nosí celé obědy. Vytknout se nic nedá ani syrové paprice, avokádu a jahodám, protože spousta malých dětí zeleninu a ovoce v syrovém stavu sezobne a ošklíbá se jen nad jejich vařenou podobou. Pokud jde o lososa s rýží, učitelky musely chlapečkovi závidět...

Obdivuhodné ovšem je, jak si Jenny s jídlem vyhraje, ačkoli vypadá, že sama sní tak pět rozinek denně. Za její povážlivě vyhublé tělo však údajně nemůže anorexie, ale porucha štítné žlázy. Jenny se dušuje, že nechutenstvím ani poruchou příjmu potravy netrpí, a na Instagram vystavuje gurmánské kreace, které jsou určeny pro syna a někdy i pro ni samou. Prohlédněte si je v naší galerii.

Jenny Mollen je v USA známá jako autorka humoristické prózy a televizní herečka. Našinci bude povědomá spíš tvář jejího manžela Jasona Biggse, který si zahrál v komediální sérii Prci, prci, prcičky.