Diskutujte: Jaký skvělý kousek jste si pořídila v letošních slevách a kolik jste si na utrácení vyhradila peněz?

Mohlo vy vás také zajímat: Vypravte se na nákupy…po Evropě! (1. díl)

Při pohledu na cedulku s nápisem 50 % je lehké odhodit zábrany i zdravý rozum a začít nakupovat věci, o které byste jinak ani nezavadila. Jak na to, abyste na slevách opravdu vydělala?

Zrevidujte šatník

Než vyrazíte do obchodů, udělejte velkou inventuru ve skříni a zjistěte, co opravdu potřebujete. Jistě – půvab slev spočívá právě v tom, že můžete sáhnout po kousku, který vám právě padne do oka. Ale než se necháte zlákat k nákupu toho úžasného trička pošitého flitry, je dobré vědět, že jedno navlas podobné vám už rok leží nepovšimnuté na dně skříně. Stejně tak šaty na party, kterých bývá v povánočních výprodejích přehršel, obvykle potřebujeme jen několikrát do roka.

Ignorujte trendy

Je téměř jisté, že nejvíc zlevněné budou ty nejaktuálnější trendy kousky a výstřelky této sezony. Než s nimi ale zamíříte k pokladně, stojí za zvážení, jestli tenhle super módní kousek – flitrované sako, červené metalicky třpytivé dříny nebo cokoli s leopardím vzorem - opravdu budete chtít nosit i příští rok. Zaměřte se spíše na nadčasové kousky a věci v neutrálních barvách, jako je černá, šedá nebo tělová. I když těch nejdramatičtějších slev se u nich zřejmě nedočkáte.

Zvolte správnou výstroj

Skutečné peklo povánočních slev jsou přeplněné a přetopené zkušební kabinky. Vyrážejte proto do obchodů oblečená tak, abyste si převlékání co nejvíc usnadnila. Těsné džíny nebo šaty se zapínáním na zádech vám v kabince budou jenom pro zlost. Nezapomeňte na pohodlné boty, které se snadno zouvají.

Respektujte svou velikost

Větu „třeba do toho zhubnu“ definitivně vypusťte ze svého slovníku. Je sice pravda, že v období slev jako první zmizí z obchodů ty nejžádanější velikosti oblečení – čtyřicítka a dvaačtyřicítka. Pokud kousek, po kterém toužíte, zůstal na věšáku jenom ve velikosti XS, nesnažte se do něj nasoukat za každou cenu. Nezhubnete do něj, neslušel by vám a „výhodný“ nákup by vám jenom zkazil náladu.

Buďte realistka

...a pokaždé se sama sebe zeptejte: „Chtěla bych tu věc, i kdyby nebyla ve slevě?“ Nakonec totiž záleží hlavně na tom, abyste si odnesla dobrý pocit. A ten vám vždycky spíš přinese to, po čem doopravdy toužíte, i když za to zaplatíte o něco víc.

Užijte si to!

Na nákupech ve slevách budete potřebovat spoustu energie. Fronty u převlékacích kabinek, fronty u pokladen, davy nakupujících, horko, zima, kilometry nachozené v chodbách nákupních center... to všechno je velmi vysilující. Nevyrážejte proto na nákupy unavená a v depresi. Nezapomeňte, že nakupování ve slevách by mělo být především zábavné.