Snídaně:

Clafoutis s ostružinami

250 g ostružin
4 vejce
50 g moučkového cukru
75 g hladké mouky
220 ml mandlového nápoje Alpro

Troubu předehřejeme na 200 °C a vymažeme formu. V misce prošleháme vejce s moučkovým cukrem. Přidáme mouku a mandlový nápoj Alpro. Ostružiny rozprostřeme do formy a nalijeme na ně připravené těsto. Clafoutis pečeme přibližně 25 - 30 minut, až okraje zezlátnou. Pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme ještě teplé.

Svačina:

Hruškovo-ostružinové smoothie s mandlovým nápojem a zázvorem

1/2 zralé hrušky
70 g ostružin
2 lžičky javorového sirupu
300 ml mandlového nápoje Alpro
1 cm čerstvého zázvoru

Hrušku okrájíme a zbavíme jádřince. Oloupeme a nastrouháme zázvor. Všechny přísady vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka.

Oběd:

Filátko z mořského vlka na lehkém koprovém rizotu s mandlovým nápojem

4 filátka z mořského vlka
300 g rýže arborio
2 šalotky
200 ml bílého vína
300 ml mandlového Alpro nápoje
100 ml Alpro Cuisine
1 svazek kopru
rybí vývar (nebo voda)
4 vejce

Najemno nakrájenou šalotku zlehka zpěníme na olivovém oleji. Přidáme rýži, orestujeme a zalijeme vínem. Pomalu vaříme, postupně dle potřeby přiléváme vývar, dokud se rýže neuvaří na skus. Poté přidáme mandlový nápoj Alpro, Alpro Cuisine a nasekaný kopr. Vejce vaříme ve vroucí vodě 7 minut, oloupeme a osolíme. Filátko z mořského vlka osolíme a opečeme na rozpálené pánvi, ke konci pečení přidáme bylinky.  

Večeře:

Chřestová polévka

500 g bílého chřestu
50 g másla
6 jarních cibulek
hladká mouka
500 ml zeleninového vývaru
250 ml mandlového nápoje Alpro
125 ml sójové alternativy ke smetaně Alpro Cuisine
pepř
sůl

Chřest očistíme, odlomíme konce, špičky odkrojíme a uschováme pro pozdější zdobení. Zbytek chřestu nakrájíme na menší kusy. Na másle krátce osmahneme nakrájené jarní cibulky. Přidáme chřest a orestujeme. Zaprášíme moukou a necháme lehce opražit. Přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Vaříme na mírném plamenu zhruba 20 minut. Rozmixujeme dohladka. Přidáme mandlový nápoj Alpro a Alpro Cuisine. Chřestové hlavičky osmahneme na másle a polévku jimi zdobíme. Podáváme s krutóny a nasekanou petrželkou.