Cheesecake z mikrovlnky, který si můžete připravit k snídani i v práci

To musíte vyzkoušet!
To musíte vyzkoušet!

Vyrobte si rychlou variantu cheesecaku v mikrovlnné troubě. Ušetříte nejenom spoustu času, ale také si připravíte velmi chutnou porci oblíbeného dezertu, který má svůj původ ve starověkém Řecku. 

Věděli jste, že první cheesecake byl vyroben na řeckém ostrově Samos kolem roku 2000 př. n. l.? A věděli jste, že byl cheesecake v Řecku považován za výborný zdroj energie a byl podávaný sportovcům v průběhu prvních olympijských her v roce 776 př. n. l. v Olympii? První recept na tento lahodný a po celém světe oblíbený dezert je připisován řeckému spisovateli Athénaeovi v roce 230 n. l. V tuto dobu byl však cheesecake v Řecku znám již přes 2000 let. Do Evropy recept přivezli staří Římané a v roce 1545 byla vytištěna první kuchařka, kde byla příprava cheesecaku popsána.

Příprava cheesecaku v mikrovlnné troubě je velmi jednoduchá.

Suroviny:

4 sušenky BeBe (nebo 2 větší grahamové sušenky)

1 lžíci rozpuštěného másla

1 vejce

30 g jemného krémového sýru (např. Lučina, Mascarpone, Philadelphia)

2 lžíce zakysané smetany

2 lžíce cukru

1 lžička vanilkového extraktu (ten si můžete vyrobit z dřeně vanilkového lusku, kterou macerujete v rumu)

Postup:

Rozdrťte sušenky a nasypte do hrnku, smíchejte s jednou lžíci másla a vytvořte na dně hrnku korpus. V misce smíchejte rozšlehané vejce, krémový sýr, přidejte smetanu, cukr a vanilkový extrakt. Dobře promíchejte a nalijte do hrnku na připravený korpus. Vložte do mikrovlnné trouby na 1000 W na jednu minutu (nebo dokud není vršek cheesecaku pevný). Hrnek vložte poté na hodinu do lednice. Ozdobit můžete například malinami či jiným ovocem. Dobrou chuť.

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Akční letáky