Chalupařím, chalupaříš, chalupaříme

Za socialismu byl únik na chalupu nebo chatu únikem z kruté reality do vlastního příjemného světa. Po roce 1989 se očekával úpadek ježdění na chaty a chalupy, protože bylo najednou tolik možností, co podnikat, ale opak se stal pravdou. V současné době bylo dle sčítání lidu zjištěno, že v Česku stojí 166 000 rekreačních objektů. Podle průzkumů, kde Češi tráví dovolenou, dokonce vyšlo, že 40 % Čechů jezdí na dovolenou k moři a téměř stejné procento na chalupu.

Chalupářství v 21. století aneb chalupářem na chvilku

Co dělat, pokud toužíte po tom, vyjet na chalupu, ale bohužel žádnou nevlastníte? Nevěšte hlavu, existuje spousta možností, jak vyrazit i tak! Chatu či chalupu si můžete snadno pronajmout a získat dokonalou dovolenou v srdci Čech. Chaty či chalupy patří stále k cenově nejvýhodnějším způsobům dovolené. Není třeba ani dlouhého cestování a už za pár hodin můžete být v krásné přírodě! Stačí si vybrat destinaci, kde budete mít možnost praktikovat své nejoblíbenější koníčky, ať chození po horách, cyklistiku nebo grilování. Vyrazit může například s cestovní kanceláří Tourtrend, specialistou na tradiční českou dovolenou, jejichž nabídka skýtá přes 1 300 rekreačních objektů.

Když máš v chalupě orchestrion…

Dřívější víkendový nebo dovolenkový pobyt na chalupě býval spíše přesunem ke spartánským podmínkám – mytí u studny, suchý záchod a vařič na plynové bombě. Nyní si však můžete dovolit přepych, na který jste zvyklí doma, nebo si dopřát ještě větší luxus. Vybavenost chalup se neustále zvyšuje, ať už jsou to venkovní bazény, krby a grily, které jsou téměř samozřejmostí, až po objekty, které disponují saunami, whirpooly, SPA, zastřešenými bazény a zázemím pro celkovou a plnohodnotnou relaxaci. Poslední dobou znatelně přibývá i netradičních rekreačních objektů, jako jsou např. mlýny, hájovny, vinné sklípky, zámečky, sruby, vily, rybářské chaty, zemědělské usedlosti, tvrze, ranče, mobilní domy atd., které uspokojí i tu nejnáročnější klientelu. Vybírat můžete zde www.chatyachalupy.cz.

Pohodová dovolená

Pokud jednou okusíte dovolenou na chalupě, jistě už budete chtít jezdit každý rok. Využijte výhod pronajmutí rekreačního objektu a nebudete muset jako tradiční chalupáři ihned po zaparkování vozu vzít do ruky sekačku na trávu nebo lopatu. Vy budete moci přijet, uvařit si kávu a rovnou si sednout na zápraží a s klidným svědomím plánovat zítřejší výlet. Neváhejte si rezervovat chalupu ještě na tohle léto na www.chatyachalupy.cz.

Krásnou dovolenou!