Svého druhu ojedinělá soutěž „Nes kafe dál“, která měla trochu s nadsázkou pomoci odhalit, kdo je soutěživější, zda muži či ženy, přinesla zajímavé výsledky. V soutěžním klání, ve kterém si mezi sebou účastníci předávali obří maketu hrnku NESCAFÉ s úkolem vytvořit co nejdelší řetěz, se ukázali jako lepší týmoví hráči členové české pánské štafety. K triumfu v soutěži jim ale nemalým dílem pomohla účast žen. Oficiálně tak v souboji pohlaví zvítězili muži, jako mnohem zapálenější do hry se však ukázaly být ženy, které tvořily téměř polovinu vítězného soutěžního týmu!

Od 1. března po celé tři týdny probíhala na stránce www.facebook.com/budclassic první část soutěže s názvem „Nes kafe dál“, kterou pro všechny své příznivce pořádala značka NESCAFÉ. Soutěž na principu štafety probíhala zároveň v Čechách i na Slovensku. Do oběhu byly v jeden den vypuštěny celkem čtyři velké makety červeného hrnku NESCAFÉ, s kterými se zájemci fotili na různých místech republiky a pořízené fotografie pak zveřejňovali na Facebooku. V každé zemi se tak pohybovala jedna pánská a jedna dámská štafeta. Organizátoři soutěže si od štafetového závodu slibovali, že pomůže zodpovědět otázky, jaké pohlaví je soutěživější a zda to budou Češi či Slováci, kteří se pustí do „nošení kafe“ s větší vervou.
Představy o řevnivosti mezi muži a ženami se již v samém počátku ukázaly jako liché. Z průběhu soutěže i jejího výsledku vyplynulo, že týmová spolupráce může velmi dobře fungovat napříč pohlavími, a že vidina kolektivního úspěchu snadno překonává leckteré rozdíly. Pozitivní zprávou je, že se vítězstvím v soutěži může pyšnit česká pánská štafeta, kterou ale silně podpořily české ženy. Právě s jejich početným přispěním nakonec česká pánská štafeta s velkým náskokem zvítězila. Ženy totiž tvořily téměř polovinu jejích členů!

Soutěž nyní vstupuje do své druhé fáze. Z fotografických příspěvků vítězné české pánské štafety mají fanoušci stránky „Buď Classic“ šanci do pondělí 29. března do 10 hodin vybrat fotografii, která se jim nejvíce líbí. Autor nejpovedenější fotografie získá hlavní cenu. Tou je letecký zájezd do Londýna pro dvě osoby včetně ubytování, který do soutěže věnovala společnost British Airways. O kulturní vyžití v podobě vstupenek na vybraný muzikál a do muzea British Music Experience se pak postará britská cestovní agentura a portál VisitBritain.cz. Druhou a třetí cenu tvoří pak vstupenky na letní festival Rock for People.