Podle průzkumu Nielsen Admosphere pro společnost PROFI CREDIT vyplývá, že na zimní dovolenou nebo třeba jen na prodloužený víkend odjíždí každý rok 58 % z dotázaných a 55 % Čechů provozuje nějaký zimní sport. Jaké jsou nejoblíbenější zimní aktivity a kolik za ně utratíme, se dozvíme v následujícím článku.

Boby a saně vedou. Sjezdové lyžování až na třetím místě

Pro většinu lidí je zimní dovolená neodmyslitelně spjatá se sjezdovým lyžováním a počet lidí, který tuto aktivitu provozuje nebo s ní teprve začíná, stále stoupá. Pokud se ale budeme řídit čísly, vyjde nám, že v oblíbenosti zimních sportů vede sáňkování a bobování (47 %), kterého si lze při ideálních podmínkách užít například i ve městě. Na druhém místě se umístilo bruslení (41 %), což opět koresponduje s tím, že za touto aktivitou není potřeba vyjíždět nikam daleko, protože svoji ledovou plochu má téměř každé větší město. Třetí příčka patří s 36 % procenty již zmíněnému sjezdovému lyžování.

Nejoblíbenější jsou ty nejlevnější

Průzkum výše zmíněné společnosti poskytující rychlé půjčky hovoří jasně. Sáňkování, bobování i bruslení patří mezi nejoblíbenější zimní aktivity i proto, že nejsou tak finančně náročně jako například zmíněné sjezdové lyžování nebo běžkování. Většina lidí si výbavu na tyto sporty pořídí do 2 000 Kč. Lyžování je podstatně dražší, tam dle průzkumu maximální částka za vybavení přesáhne 5 000 Kč. Pro třetinu dotázaných je pořízení vybavení na sjezdové lyžování nákladné natolik, že na něj musí šetřit, nebo si dokonce vzít půjčku.