Listí stromů září barvami, dny se krátí a končíme se sklízením plodů, které neodmyslitelně patří do naší kuchyně – podzimní ovoce, brambory, ořechy, houby, kaštany aj. V našich jídelníčcích se právě proto častěji objevují pokrmy z těchto surovin. Šéfkuchař Grand Restaurant Tomáš Tejbus dokázal exkluzivně spojit moderní s tradičním v jeho podzimním menu.
Srnčí hřbet s jedlými kaštany, černými lanýži a lesními šípky. Bramborové lokše s kefírem, koprem a karamelizovanou cibulkou. Též holubí prsíčka připravovaná metodou sous-vide, která vám svou exkluzivní a jemnou chutí garantují dokonalý gurmánský zážitek. Suroviny využívané v novém podzimním menu Grand Hotelu Kempinski ve Vysokých Tatrách je exkluzivní, nejen sezonní a lokální. Důkazem filozofie, na které stojí celé menu, jsou i přílohy s čerstvým tvarohem a slaninkou podle receptu z typicky podtatranské vesničky Batizovce, odkud pochází i sám šéfkuchař Grand Restaurant Tomáš Tejbus.
“Podzimní menu jsme připravili na velmi tradičním lokálním a sezonním základě. Obohatili jsme ho i o ingredience - šafránovou domácí majonézu či lanýžový olej. Kachní paštika, kterou servírujeme, obsahuje 80 % slovenských foie gras, a dbáme na to, abychom nabídli hostům velmi kvalitní zvěřinu,” říká o moderních i tradičních specialitách v novém podzimním menu Tomáš Tejbus. Dodává, že při přípravě jídel používají v hotelové kuchyni ty nejmodernější techniky přípravy jídel, např. sous-vide nebo konfitování.
“V podzimním menu Grand Restaurant jsme zredukovali ingredience, ze kterých se skládají jednotlivá jídla, a to tak, aby více vynikla jejich chuť,” prozrazuje Tomáš Tejbus o menu, které nese pouze jeho rukopis. V hotelové kuchyni totiž došlo ke změně a od října vede hotelovou kuchyni sám. Duo šéfkuchařů se totiž rozhodl opustit Jozef Breza a své zkušenosti získané pod záštitou značky Kempinski zúročí na novém působišti.
Kromě jídel z menu si hosté mohou každý den pochutnat na specialitě šéfkuchaře. “Každý den připravujeme speciální chod, ve kterém využíváme i ingredience, které nepocházejí ze Slovenska. Například mořské plody, australská a jihoamerická masa, speciální druhy vepřového, drůbeže a zvěřiny,” informuje Tomáš Tejbus o specialitě šéfkuchaře a dodává, že zajímavostí je, že na kreativních specialitách se podílí celý tým.
Jako sladkou tečku za gurmánským zážitkem si mohou hosté dopřát flambované palačinky, pečené jablko s vanilkovým krémem nebo si vyberou z bohaté nbídky sorbetů a zmrzliny. Kombinací, která stojí za ochutnání, je určitě sýr Vršatec s ořechy a bílou čokoládou a sektem Kempinski.
Vašo Patejdl rozezní slovenské velehory
Populární slovenský hudebník Vašo Patejdl si připravil pro tatranské publikum něco speciálního. V sobotu 21. listopadu tohoto roku zde poprvé vystoupí se svými největšími hity za doprovodu klavíru a akustické kytary, na kterou bude hrát JURAJ Burian. Doprovázet ho bude i 10členný smyčcový orchestr.
Během vystoupení pro hosty Grand Hotelu Kempinski odezní jeho hity jako “Ak nie si moja, Nepriznaná, ale aj Voda, čo ma drží nad vodou”. Ty budou speciálně upravené pro klavír, akustickou kytaru a smyčce, tak aby měli hosté v komorní atmosféře hotelové Grand Restaurant dokonalý hudební zážitek.
Pokud nemáte plány na avizovaný víkend, vyražte k našim slovenským sousedům. V luxusním pětihvězdičkovém hotelu, kde se koncert koná, na vás čeká překvapení v podobě zvláštního pobytového balíčku. Více o koncertu Vašo Patejdl & Violins, který se uskuteční 21. listopadu 2015 od 20:00 hod., se dozvíte na: www.kempinski.com