Když v roce 1959 zakotvila v Havaně západoněmecká výletní loď Berlin, zavítal na její palubu Fidel Castro, aby si ji prohlédl. Ale více než plovoucí luxus okouzlila vůdce kubánské revoluce vnadná 19letá dcera kapitána a americké herečky Marita Lorencová.

A přeskočila pověstná jiskra – začalo to osaháváním pod stolem a skončilo milostným aktem v jedné z kabin. Když parník odplul do New Yorku, vyslal poblouzněný Castro za Maritou šéfa ochranky, aby mu ji přivezl zpět. Němka souhlasila a následovalo sedm měsíců líbánek.

Měla milence otrávit

Konec byl hořký – přišla do jiného stavu, a přestože si dítě chtěla nechat, byla donucena k potratu. Zákrok v šestém měsíci těhotenství se navíc lékařům moc nepodařil.

Odmrštěná a ponížená Marita odcestovala do New Yorku s přáním už nikdy se s Castrem nepotkat. Na scénu ale vstoupili agenti CIA (mluví se dokonce o mafii), kteří využili jejího duševního rozpoložení a přesvědčili ji, aby se pomstila a Fidela Castra otrávila.

Do Havany skutečně roku 1960 odletěla a sešla se s ním, ovšem přichystaný jed předem zlikvidovala. O svém vztahu mlčela téměř 40 let. „Láska byla silnější,“ uvedla až ve filmu o svém vztahu s kubánským revolucionářem.