V novém

Holé stěny bez obrazů nebo tapet jsou nudné. Trofeje jsou nedílnou součástí moderního interiéru. Zkuste 3D sošky připomínající japonské origami, plastové busty v neonových barvách a pozlacené hlavy draků a leguánů. Zvířata symbolizují postavení nebo povahu člověka. Neexistuje souvislost s lovem, jde jen o design.

Dětský sen

V plyšovém provedení jsou skvělým doplňkem do dětských pokojíčků. Holčičky se zamilují do labutí, jednorožců a lam, malým zbojníkům se zalíbí medvědi a lišáci. Zástup zvířat je ale téměř nekonečný - od koal po srnky a myšky. Většinou visí přímo nad postelí, aby chránili spánek dětí a měli dobrý rozhled po celé místnosti.

DIY

Nemusíte se bát výroby takových trofejí. Zaberou vám sice poměrně hodně času, ale výsledek bude stát za to. Navíc získají extra hodnotu, protože se na nich budete sami podílet.

Medvěd z patchworku

Budete potřebovat: 3 metry nastříhaných kousků látek (manšestr, úplet, riflovina, teplákovina), 10 cm tkalounu, niť, jehla, duté vlákno, dřevěný válec o průměru 15 cm s jednou plnou stranou

Postup: Kusy látek poskládejte a postupně sešívejte tak, abyste vytvořili kouli o průměru kolem 30 centimetrů. Čumák vyrobte zvlášť a přišijte. Vyšijte tlamu a oči (můžete použít plastová očka, která koupíte v galanterii). Všechny části vyplňte dutým vláknem. Sešijte pruh s rozměry, které budou odpovídat obvodu a šířce dřevěného válce a látku na něj připevněte. Ke koncům přišijte medvědí hlavu. Nebojte se pevných stehů, trofej bude viset ve vzduchu a při nedostatečném sešití by se brzy uvolnila. Na plnou stranu válce (sololit, tvrdý karton) přišpendlete očko z tkalounu. Pak už stačí jen háček do zdi a originální hračka je na světě.

Musíte ale počítat s tím, že citlivé povahy nezkousnou ani takové designové kousky a plyšové busty zvířat jim budou proti srsti.

V bohaté galerii najdete spoustu inspirace.