Pravý čas

Hayley Rubery patří ve Velké Británii ke známým tvářím. Živí se jako blogerka a cestovatelka a se svými fanoušky sdílí mnoho ze svého soukromí. S dostatečným předstihem informovala o záměru zrekonstruovat koupelnu. Na rozdíl od zbytku bytu, který si postupem času vyladila a umně smíchala severský styl a boho styl, byla koupelna nudná, zařízená jen tím nejnutnějším a ve fádních odstínech béžové. Dlouho sbírala inspiraci a plánovala změnu. Domluvila se s řemeslníky a vyčlenila si z rozpočtu několik tisíc liber. Plány jí nakonec zmařila povinná karanténa. Nechtěla z rekonstrukce ustoupit, ale zůstala na ni sama a bez odborné pomoci. Výsledek mile překvapil.

Krok za krokem

Blogerka v sobě objevila tvořivého ducha a touha po nové koupelně ji donutila pátrat po nových materiálech a postupech, které by jinak nechala na řemeslnících. Vše potřebné objednala přes internet. Na menší úpravy použila materiál, který měla doma a dlouho pro něj nenacházela využití. Nemohla ale šetřit na všem. Za sprchovou zástěnu, záchodové sedátko a baterii utratila pár stovek liber. Zbytek pořídila za směšné ceny a upravila tak, jak se jí líbí.

Původní podoba koupelny ničím nezaujala. Budila dojem, že se v ní před čtyřiceti lety zastavil čas. Se zbytkem bytu vůbec neladila. Jako první Rubery vymalovala. Volba padla na tmavě zelenou barvu. Pořídila vynilovou podlahu s výrazným vzorem na Ebay, radiátor natřela černou barvou, vyměnila úchyty a pořídila závěsné květináče a několik ratanových doplňků. Nezapomněla ani designové zrcadlo, které rozdělila na devět stejných dílů, a jemný difuzér. Na zbytek úprav použila přebytkové dřevo ze zahrady. Bylo to vůbec poprvé, kdy Rubery vzala do ruky pilu a nářadí.

V konečném součtu je jasné, že ušetřila několik tisíc liber. Původně ji měla nová koupelna vyjít hodně draze. Díky snaze může blogerka s nadsázkou potvrdit, že díky nařízené karanténě ušetřila a peníze investuje do cestování. Práce na rekonstrukci jí nepřipadala těžká a užívala si každý krok, který ji přiblížil k vysněné proměně.