Rovnou do bytu

Ještě před pár lety se palety používaly výhradně ke skladování těžkého materiálu a jeho rychlému přesunu. Touha po finančně dostupné rekonstrukci ale dává šanci i materiálům a nápadům, které by dřív představovaly naprosté tabu. Na poli nábytku jsou dosavadní nabídce silnou konkurencí.

  • Bytelné - chatrné konstrukce z překližky se s nimi nemohou rovnat
  • Vintage - díky nerovnému povrchu získávají časem originální patinu a do interiéru zapadnou
  • Úložný prostor - členění na spodní straně dává dost místa pro uložení drobností
  • Levné - palety stojí pár stovek a nazatíží rozpočet
  • Puzzle - nemusíte se bát, že série nábytku skončí a nebude s čím kombinovat, jsou věčné
  • Na tisíc způsobů - vyrobit z nich lze téměř vše - postele, pohovky, křesla, pracovní stoly, židle, policový systém, zástěny, toaletní skříňky, stojany na květiny nebo originální lustry

Složitý výběr

Velkovýrobny palet jsou pro jednotlivce k ničemu, prodávají palety v ohromném množství. Navštivte speciální výkupny a vybírejte ty nejpevnější a s co nejmenšími škrábanci. Dávejte si pozor na nosnost, běžně začíná na padesáti kilogramech, ale na výrobu postele budete potřebovat bytelnější kousky. Použité palety se prodávají kolem 90 Kč za kus (tmavší varianty jsou dražší), cena nových se šplhá ke 250 Kč.

Následná péče se od běžného nábytku příliš neliší. Natřít, naimpregnovat, pravidelně otírat vlhkým hadříkem a spáry vysávat, aby se v paletách nehromadil prach a nezadělával vám na zdravotní potíže.

V bohaté galerii najdete spoustu inspirace, jak svůj byt oživit a dát šanci starým a nepotřebným paletám.